Najnovije

OPOMENA VUČIĆU: Srbi su dijalog o Kosovu završili još kada je položen temelj Pećke patrijaršije (VIDEO)

Na jutjub kanalu produkcije "HelmCast" pokrenut je serijal na temu „Unutrašnji dijalog“ u kojem će se istaknuti pojedinci iz oblasti medija i kulture obraćati javnosti sa svojim viđenjem rešenja i opravdanosti pokretanja pitanja o statusu Kosova i Metohije u srpskoj javnosti.

Ilusttracija/Aleksandar Vučić/Pećka patrijaršija (Foto: Jutjub)

Svoj pogled izlažio je naš poznati kolumnista i čovek sa „crvene“ poternice raspisane za njim na Kosovu i Metohiji, Mihailo Medenica. Medenica smatra da je svaki unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji završen odavno, polaganjem temeljca Pećke patrijaršije i srpskih svetinja, da južna srpska pokrajina ne počiva na mitu, već životu i da se u društvu seju podele i tendenciozno potpiruje netrpeljivost  prema „Kosovarima“, kako bi se stvorio privid da je kosovsko-metohijski problem balast i kamen oko vrata Srbiji.

Kolumnista „Nedeljnika“ i autroskog bloga „Dva u jedan“, prvi Srbin čija je noga posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma o prestanku rata 1999.godine, smatra da bez Kosova i Metohije neće biti ni Srbije, jer bi ostala bez srca i duše. „Svoju decu učim o Kosovu i Metohiji, vaspitavam ih na tradiciji na kojoj sam i lično odgajan“ – kaže Medenica za "HelmCast"
Po njegovom mišljenju, dosovske vlasti sa svojim naslednicima nastavljaju Brozovu politiku prema Kosovu i Metohiji, i njihov  eventualni pristanak na ultimatum EU je lakmus papir politike koju su sprovodili 18 godina.

- Sramotan je poziv Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu. To što poziva narod na koncenzus je samo alibi. On traži saučesnike za izdaju Kosova i Metohije - rekao je Medenica Medenica je rekao da čelni ljudi Srbije žele što pre da raskrste sa Kosovom i Metohijom i da građani moraju tome da se  odupru. - Oni su dovedeni da to urade. SNS je u svojoj predizbornoj kampanji 2012. godine radili na negaciji onoga što je radila DS, a onda su došli na vlast i uradili sve što je radila DS i otišli četiri koraka dalje. Uradili su i što se ne traži od njih. - rekao je Medenica. Autor emisije je novinar Žana Živaljević.  Zašto ruski avioni nikad neće doći u Srbiju saznajte OVDE. Kako prođe Srbin u legiji stranaca kada odbije da ide u rat protiv svog naroda pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimak Pećke patrijršije iz helikoptera.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA