Najnovije

ČISTE TEREN: SAA u operaciji eliminisanja zaostalih džihadista u Deir Ez Zoru! (MAPA)

Sirijska vojska započela je nekoliko vojnih operacija da oslobodi četvrti grada Deir Ez Zor, koji je i dalje pod kontrolom džihadista ID i priprema se za pokretanje više simultanih akcija.

SAA čisti teren (Foto: Jutjub)

Sirijska vojna informativna mreža je na svojoj stranici na Fejsbuku obavestila da je vojska započela uspešnu operaciju na području Jafre severno od aerodroma Deir Ez Zor, a preduzela još neke akcije u pripremi za čišćenje četvrti grada od zaostalih džihadista.

Ovo se dešava nedelju dana nakon ukidanja opsade grada i ulaska pojačanja u centar posle otvaranja koridora u cilju otvaranja puta za transfer pomoći.
Vojni mediji su citirali komandanta terena u Deir Ez Zoru, koji je optužio međunarodnu koaliciju da pomaže liderima Islamske države tako što mnoge od njih evakuiše sa lica mesta helikopterom.
Mreža vojnih informacija otkrila je da će brza operacija sirijske vojske biti usmerena na oslobađanje grada u potpunosti zajedno sa istočnim i zapadnim predgrađima.
Sa druge strane, Sirijska arapska vojska nastavlja pripreme prelaženja Eufrata da bi započela operaciju na njenoj istočnoj strani i trenutno postavlja mostove za transport vozila.
Novine "Al Vatan" su otkrile da su im se jedinice "ljudi žaba" mornarice pridružile u svom prvom aktivnom učešću.
Novine su citirale i izvor iz vazdušne baze Hmejmim, da je trupama tako olakšano dejstvo jer će mostovima biti dopremljena i oklopna vozila, kao i da su ronioci omogućili uspeh cele akcije, naravno i mobilni mostovi i gumeni čamci koji su brzo prebačeni u Deir Ez Zor, nakon što je Međunarodna koalicija uništila sve mostove na reci Eufrat. Pogledajte izveštaj sa sirijskog ratišta od 12. septembra.
Pročitajte OVDE i sve detalje napredovanja sirijske vojske južno od aerodroma Deir Ez Zor.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA u operaciji zauzimanja aerodroma u Deir Ez Zoru.

Bonus video

Sirijske snage pojačane ruskim nastavljaju svoju vojnu akciju na području Deir ez Zora.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA