Najnovije

HRVATSKA POLICIJA: Proširena istraga protiv Keleminca zbog paljenja "Novosti"

Hrvatska policija saopštila je da će proširiti ranije započetu kriminalističku istragu protiv predsednika A–HSP-a Dražena Keleminca nakon što je ranije danas ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba ponovo zapalio primerke srpskog nedeljnika "Novosti".

Dražen Keleminec (Foto Jutjub)

"Ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim tužilaštvom započela povodom istovetnog događaja od 2. septembra kada je, takođe, Dražen Keleminec zapalio primerak spomenutih novina", kaže se u saopštenju policije, prenosi Hina.
Kako se dodaje, s obzirom na postojanje osnove sumnje na iskazivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema određenoj grupi, u konkretnom slučaju prema srpskoj nacionalnoj manjini, kriminalističko istraživanje preduzeto je s ciljem utvrđivanja postojanja obeležja krivičnog dela iz čl. 325. KZ RH, Javno podsticanje na nasilje i mržnju.
"U tom kontekstu policija promatra i današnji i događaj od 2. septembra, te će o svim prikupljenim informacijama izvestiti nadležno državno tužilaštvo", saopštio je MUP na svojoj internet stranici.
Keleminec je prethodno na protestu koji je okupio desetak članova A–HSP-a optužo Novosti da šire mržnju, a njihove naslovnice poput "Lepa naša lepo gori" i "Žarimo i palimo" nazvao je terorističkim činom.
Keleminec je rekao da je A–HSP podneo krivičnu prijavu protiv SNV-a zbog podsticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.
Prema njegovim rečima, spaljivanje novina bilo je poruka hrvatskoj vlasti da prekine da finansira Novosti sa 3,2 miliona kuna.
Pročitajte OVDE sve detalje novog ustaškog divljanja u centru Zagreba.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Keleminec palio Novosti pre nedelju dana.

Bonus video

A ovo je Andrej Plenković, hrvatski premijer izjavio o ovom incidentu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA