Najnovije

ISTRAGA FBI PROTIV RUSKIH MEDIJA: Oglasio se Peskov!

Istraga koju FBI sprovodi protiv bivšeg zaposlenog u agenciji Sputnjik Endrjua Fajnberga pokazuje ne svedoči u korist pluralizma mišljenja i slobode medija, u Kremlju su informacije o istrazi izazvale zabrinutost, izjavio je portparo Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov (Foto: Jutjub)

„Nemamo detaljne informacije, ali u svakom slučaju, saslušanja novinara ili bivših novinara, ali u vezi sa novinarskim aktivnostima, naravno, ne idu u prilog pluralizmu mišljenja i slobode štampe. To više govori o tome da postoje ozbiljni problemi sa cenzurom i ograničenim poljem za rad medija. To nas zabrinjava“, istakao je Peskov.
On je napomenuo da u Rusiji takođe rade strani dopisnici i njihov rad je regulisan ruskim zakonom o medijima.
„Nije dozvoljena nikakva cenzura, nikakav progon zbog sadržaja nije dozvoljen. Štaviše, strani mediji su apsolutno ravnopravni sa našim domaćim medijima. To se tiče naše zemlje. A ovakvi potezi izazivaju našu zabrinutost“, dodao je Peskov.
Ranije je portal „Jahu njuz“, pozivajući se na anonimne izvore, saopštio da je američki Federalni istražni biro saslušao bivšeg zaposlenog u Sputnjiku Endrjua Fajnberga u okviru istrage o tome da agencija navodno radi kao organ ruske propagande što je u suprotnosti sa američkim Zakonom o stranim agencijama (FARA). Međutim, portal tvrdi da je FBI dobio pristup radnoj prepisci Sputnjika od Fajnberga i još jednog bivšeg zaposlenog u vašingtonskoj redakciji agencije DŽozefa DŽona Fionde. Pogledajte OVDE brutalnu rusku statistiku u sirijskom ratu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lavrov ismeva Zapad:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA