Najnovije

Inspektorka koja je zataškala korupciju na čelu antikorupcijske komisije!

Bivša policijska inspektorka Vesna Dimitrijević koja je 2011. godine, dok je još radila u Upravi kriminalističke policije, sabotirala istragu o korupciji u beogradskoj Hitnoj pomoći, imenovana je za predsednicu Komisije za borbu protiv korupcije u zdravstvu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Naime, Dimitrijević uprkos nalogu tužilaštva nije istražila navode da su pojedini lekari Hitne pomoći zbog koruptivnih dogovora sa privatnim pogrebnim preduzećima ostavljali pacijente na samrti da umru – uskraćujući im obaveznu medicinsku pomoć.
 
Više javno tužilaštvo naredilo je u novembru 2011. godine inspektorki Vesni Dimitrijević da istraži navode uzbunjivača i bivšeg direktora beogradske Hitne pomoći Borka Josifovskog o tome da dvojica lekara iz ove ustanove ne pružaju reanimaciju pacijentima na samrti i da imaju dogovore sa privatnim pogrebnim preduzećima da im prodaju adrese preminulih pacijenata. Dimitrijević se međutim oglušila o naredbu tužilaštva i tokom četvoromesečne istrage nije preduzela ni osnovne istražne radnje.
 
Iako je tužilaštvo naložilo MUP-u da ispita članove porodica preminulih pacijenata koji su prisustvovali lekarskim posetama i mogli da svedoče da li je propusta lekara bilo ili nije, Dimitrijević to nije učinila. Jedini iskazi koje je Dimitrijević predala uz policijski izveštaj su svedočenja osumnjičenih lekara. 
 
Interesantno je da su iskazi dva različita lekara identični od reči do reči. Dimitrijević je takođe u policijskom izveštaju netačno navela da protiv osumnjičenih lekara nikada nije vođen nikakav postupak. U dosijeima lekara postoje dokazi da su bili kažnjeni umanjenjem plate jer su sarađivali sa pogrebnicima.
 
Istraživanje "Pištaljke" pokazalo je da Vesna Dimitrijević u toku istrage čak nije ni posetila Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć.
 
Pročitajte OVDE koji su novi detalji slučaja hapšenja Saše Mirkovića estradnog menadžera i bivšeg predsednika SO Zaječar. 
Izvor: pistaljka.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte rezultate istraživanja o korpuciji u Srbiji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA