Najnovije

JUNKER: Do 2019. godine nikoga sa Balkana ne primamo u EU, a posle...

- Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije (EU), a potom će svaka nova članica morati da prethodno uvreži delovanje pravne države i vrednosti EU, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Žan-Klod Junker (Foto: Jutub)

Junker je to rekao u godišnjem izlaganju o "stanju Unije" u Evropskom parlamentu i istakao da će "idućih godina EU imati više od 27 država članica".
Ali, kako je naveo, "uslovi za ulazak neke nove članice u EU sa Zapadnog Balkana neće moći da budu ispunjeni do kraja mandata sadašnje Evropske komisije" 2019. godine.
"A svaki put za svaku novu državu članicu će morati da se u potpunosti uspostavi pravna država i da temeljne vrednosti EU budu ispoštovane", predočio je Junker i naglasio da je "to apsolutni prioritet".
On je stavio do znanja da "to isključuje zasad ulazak Turske u članstvo EU". Kako je obrazložio, Turska se "već izvesno vreme džinovskim koracima udaljava od EU".
Pročitajte OVDE čime je Tajip Redžep Erdogan izazvao bes svojih NATO saveznika?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder izjavio je u Beogradu da je realno i sprovodivo da Srbija 2020. godine uđe u Evropsku uniju, ako nastavi reformski proces.

Bonus video

Hoće li put Srbije ka Evropskoj uniji, posle zahteva Hrvatske, zakomplikovati i Bugarska i Rumunija sa svojim zahtevima? Nezvanične informacije ukazuju na to da su i ove dve zemlje zabrinute zbog prava njihovih manjina u Srbiji, a Beograd tvrdi da niko od zvaničnika iz Sofije i Bukurešta nije pominjao moguću blokadu evropskog puta Srbije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA