Najnovije

DANAS PROTIV BRAĆE: Ko je jači pod obručem - Srbi ili Rusi?

Samo 24 časa nakon pobede na premijeri, Srbiju očekuje još jedan veliki izazov na Evrobasketu – Rusija. Meč je na programu od 16 časova.

Aleksandar Đorđević (Foto: Jutjub)

Biće ovo derbi Grupe D i verovatno ključni meč u borbi za prvo mesto i lakšeg rivala u osmini finala.
Ekipe u duel ulaze posle velikih pobeda, Srbija je nadigrala Letoniju 92:82, dok su Rusi priredili malo iznenađenje savladavši domaćina Tursku 76:73.
Dva tima su se nedavno sastala u test meču tokom priprema za ovaj turnir, a "Orlovi" su slavili 85:75 u Hamburgu.
Rusi su nadigrani zahvaljujući nekolicini poenterskih serija uz dobru odbranu u naletima. Istakao se kapiten Milan Mačvan sa 17 poena iz osam šuteva, dok ga je pratio Vladimir Lučić sa 15. Dakle, rešenje su krila, dok će bekovi i centri biti koncentrisani na zaustavljanje tandema Šved-Mozgov. 
"Neće biti mnogo drugačija utakmica, mislim da je i Rusija izuzetno fizički spremna ekipa. Imaju visinu i snagu ispod koša sa Mozgovom, izuzetno "četvorku" Voronceviča, jednog od trojice najtalentovanijih bekova koji igraju na EP Šveda koji ima sjajne napadačke finte, rešenja, lakoću postizanja poena. Moramo biti izuzetno spremni. Mislim da možemo bolje, moramo", kaže Aleksandar Đorđević. 
Dok su "Orlovi" imali oko 22 sata za odmor, oporavak i osveženje, Rusi u meč ulaze posle napornog duela sa Turcima i svega 16 sati pauze, što znači da bi umor mogao da bude bitan faktor. 
"Ne može to da se desi, u prve dve utakmice na EP sve ekipe su ekstremno spremne. Posebno tako iskusne kao što je Rusija. Taj aspekt ne bi trebalo da gledamo", odbacuje takvu mogućnost selektor Srbije. 
U poslednjih devet susreta, seriji koja je počela na Svetskom prvenstvu 1998, Srbija je slavila osam puta. Jedini poraz doživela je na Evropskom prvenstvu 2011. u Litvaniji sa 77:67. 
To je bio i poslednji takmičarski duel dve selekcije. Poslednja četiri su bile prijateljske utakmice. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte najzanimljivije trenutke sa utakmice Srbija-Letonija:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA