Najnovije

PUPOVAC: Očigledno da za Srbe mira u Hrvatskoj nema!

Predsednik srpskog narodnog veća (SNV) i SDSS-a Milorad Pupovac, komentarišući paljenje nedeljnika srpske manjine "Novosti", rekao je da je navikao na nepostupanje hrvatske države i da je očigledno da za Srbe nema mira u toj zemlji.

Milorad Pupovac (Foto: Jutjub)

"Ja sam navikao trpeti nečinjenje države. Napade na moju porodicu, na institucije i na mesta gde rade pripadnici srpske zajednice. Jer očito za Srbe mira u Hrvatskoj nema", rekao je Pupovac Novoj TV.
Premijer Hrvatske Andrej Plenković, komentarišući paljenje nedeljnika Novosti, kaže da je stranka koja je to uradila (A-HSP) marginalna i da se ne bi obazirao na taj incident. U vezi sa slučajem ploče sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu, kaže da je na pomolu rešenje.
Podsetimo, dvadeset simpatizera Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) u subotu je protestovalo ispred sedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu pod sloganom "Zaustavili smo vas 1991, zaustavićemo vas opet".
Čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primerak SNV-ovog nedeljnika "Novosti" i pozvao premijera Andreja Plenkovića da ne zabranjuje pozdrav "Za dom spremni"
"Nemojte se, Plenkoviću, time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i hteli veliku Srbiju na teritoriji Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju", poručio je Keleminec.
Pročitajte OVDE zašto je Ivica Dačić rekao da će povući ambasadora iz Zagreba?
Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pupovac o uklanjanju table "Za dom spremni" iz Jasenovca.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA