Najnovije

ERDOGANOVO OBEZBEĐENJE OPET BIJE AMERIKANCE: Nevolje protivnika turskog predsednika u NJujorku (VIDEO)

Tokom obraćanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pristalicama u hotelu u NJujorku došlo je do nasilja kada je nekoliko demonstranata prekinulo govor turskog predsednika, preneli su američki mediji.

Incident u NJujorku (Foto: JuTjub)

"Ti si terorista! Gubi se iz moje zemlje!", uzviknuo je jedan od šestoro demonstranata. Mediji prenose da su Erdoganove pristalice uzvikivale da se šest demonstranata izbaci napolje, a zatim je nekoliko ljudi fizički nasrnulo na demonstranta koga su u tom trenutku izvodili pripadnici obezbeđenja. Demonstrant je na sebi imao majicu sa likom Majkla Izraela, Amerikanca koji je poginuo u vazdušnom napadu turske vojske dok je radio kao volonter pri kurdskoj militantnoj organizaciji JPG.
Megan Bodet, koja se predstavila kao jedan od demonstranata, izjavila je da su demonstranti hteli da skrenu pažnju na ratne zločine Turske i kršenje ljudskih prava usmerene protiv Kurda. Iz policije u NJujorku je saopšteno da niko nije uhapšen nakon incidenta. Kako je Erdogan odgovorio na bes NATO saveznika zbog kupovine sistema S-400 od Rusije, pročitajte OVDE. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U Vašingtonu je ipak bilo daleko brutalnije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA