Najnovije

PREGRUPISAVANJE: Severna Koreja razmešta balističke rakete, očekuje udar!

Nekoliko severnokorejskih raketa primećeno je kako se transportuje iz raketnog postrojenja za proizvodnju interkontinentalnih balističkih raketa u Pjongjangu, javila je novinska agencija Rojters, citirajući izvore južnokorejskog Korejskog radiodifuznog sistema (KBS).

Raketa (Foto: Jutjub)

Neimenovani južnokorejski i američki obaveštajni izvori navodno su otkrili da je nekoliko raketa premešteno iz severnokorejskog Centra za istraživanje i razvoj raketa u Sanum-dongu severno od Pjongjanga. U izveštaju se ne daju nikakve informacije o tome kada je došlo do transporta ili gde su rakete premeštene.
Izveštaj KBS-a spekuliše da bi usled eskalacije tenzija oko nuklearnog programa Pjongjanga takav razvoj mogao da znači da se Severna Koreja priprema da preduzme dodatne provokativne akcije.
Međutim, izvor iz južnokorejskog Ministarstva odbrane nije mogao da potvrdi da li je zaista bilo nekih sumnjivih aktivnosti u pomenutoj oblasti.
Vojska Južne Koreje zabrinuta je da bi Severna Koreja mogla da izvrši provokacije 10. oktobra, na 72. godišnjicu osnivanja vladajuće severnokorejske Radničke partije. Pogledajte OVDE zašto je moguć sukob SAD i Severne Koreje. Izvor:rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Severna Koreja ispalila raketu preko Japana:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA