Najnovije

SUNOVRAT TRAMPA NE PRESTAJE: Prisiljen da otera Tilersona, umesto njega dolazi najveći lobista za Kosovo u UN!

Stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli mogla bi da zameni Reksa Tilersona na mestu državnog sekretara, piše "Forin polisi", pozivajući se na izvore u vlasti.

Tilerson na tankom ledu (Foto: Jutjub)

- Prošle nedelje čule su se glasine da on odlazi, a da ona preuzima dužnost - saopštio je neimenovani činovnik.
Nekoliko bivših i aktuelnih činovnika Stejt departmenta saopštili su izdanju da su povod za glasine postali retko pojavljivanje Tilersona u javnosti i odsustvo potrebnog broja njegovih izjava o tako važnim pitanjima za spoljnu politiku kao što su realizacija nuklearnog sporazuma sa Iranom i nuklearna i raketna testiranja Severne Koreje.
Prema ocenama eksperata, u pozadini glasnih komentara predsednika Donalda Trampa i šefa Pentagona DŽejmsa Matisa nedostatak javnih izjava šefa američke diplomatije o severnokorejskom problemu u celini smanjuje značaj dijaloga u smislu mogućih pristupa Vašingtona rešavanju krize.
- Realna uloga diplomatije u situaciji sa Severnom Korejom je do sada bila skromna - izjavila je stručnjak Centra za nove pristupe očuvanju bezbednosti SAD Mira Rap Huper.
Predstavnik Stejt departmenta insistira da Tilerson aktivno radi, ne izlazeći u javnost. Između ostalog, u pozadini zaoštravanja krize na Korejskom poluostrvu on je imao seriju telefonskih razgovora sa japanskim, južnokorejskim, ruskim i kineskim kolegama. Za sada nema zvaničnih komentara o mogućoj Tilersonovoj ostavci.
Prošle nedelje je Stejt department negirao glasine da je predsednik SAD Donald Tramp razočaran radom državnog sekretara Reksa Tilersona. Ranije je "Vašington post" objavio da je Tilerson bio protiv slanja američkih vojnika u Avganistan i blokade Kube i Katara. Pogledajte OVDE šta je izraelski bezbednjak rekao o Asadu. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao susret Putina i Tilersona:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA