Najnovije

NEVOLJE U AVGANISTANU: Amerikanci trpe teške gubitke i od Islamske države i od talibana! (FOTO)

Teroristi Islamske države odbili su napad NATO snaga i Avganistanske nacionalne armije (ANA) u avganistanskoj pokrajini Nangarhar, objavila je teroristička medijska kuća Amak.

Američke nevolje u Avganistanu (Foto: JuTjub)

Prema tvrdnjama terorista, NATO helikopteri evakuisali su veliki broj povređenih vojnika sa fronta, a nakon odbijenog napada, usledio je i minobacački udar terorističkih snaga po pozadinskim položajima koalicije, što je dovelo do dodatnih gubitaka. Dva dana ranije, 5. septembra, prodžihadistički mediji izvestili su o napadu bobmaša-samoubice na kapiju najveće američke avio-baze u Avganistanu, što je potvrdio i Pentagon kratkim saopštenjem u kom je navedeno da je napad doveo do "manjeg broja žrtava".  Kako su naveli Talibani u svom saopštenju, ovaj napad je odgovor na antiislamski pamflet koji su nedavno izbacivali američki avioni iznad avganistana. Na pamfletu je prikazan lav koji juri belog psa sa islamskom šahadom na sebi, koja je jedan od najsvetijih simbola islamske vere uopšte.
ISIS Repelled Attack Of NATO-led Forces In Southeastern Afghanistan - Reports

Američka armija se danas zvanično izvinila zbog pamfleta "uvrednjivog za muslimane i islamsku veru". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Talibani su pustili snimak na kom je prikazan zarobljenik, pripadnik američke vojske, kojeg su se dočepali borci avganistansko-pakistanske džihadističke organizacije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA