Најновије

(ИНТЕРВЈУ) ИВАН ИВАНОВИЋ: Вучић је највећа звезда сопственог ријалити програма, најпознатија старлета српске политике

Председник СНП Наши Иван Ивановић говори у интервјуу за Правду о коалицији са Дверима која је многе изненадила, односу према власти Александра Вучића и СНС и предстојећим локалним изборима у Аранђеловцу.

Иван Ивановић (Фото: СНП Наши)

СНП Наши су направили коалицију са Дверима за предстојеће локалне изборе у Аранђеловцу? Шта је програм те коалиције под називом "Изабери Аранђеловац" и какав исход избора очекујете?Аранђеловац је само један у низу градова који доживљава своју катастрофу протекле две деценије. Млади одлазе из града, фирме се затварају, културни и друштвени живот је уништен. Аранђеловац је био познат по свом парку Буковичка бања, Старом здању које је требало да буде српски парламент, киселој води Књаз Милош, Првом српском устанку... Парк који је био за понос сада је неуређен, Старом здању прети урушавање, Књаз Милош је продат, а прослава Првог српског устанка је измештена из Аранђеловца. Е управо због тога, ми излазимо на локалне изборе и из дана у дан представљамо наш програм и идеје како би Аранђеловац вратили тамо где треба да припада. Наша прва тачка за обнову града је туризам, и заштита парка и објеката у њему. То је срце и душа нашег града и Аранђеовац не постоји без њега. Ту је и наш породични програм, брига о младима и пензионерима, привреда и пољопривреда, спорт и наравно култура. Када победимо на изборима  у Аранђеловцу ћемо организовати  "Милошеве дане" , јер до сада ни једна једина власт се није сетила да оснивачу града али и династији Обреновића посвети дане културе у његову част. То је само шлаг на торти немара и нерада. Аранђеловцу је потребна домаћинска власт која ће се о граду и његовим становницима бирнути као о сопственом дому и својим укућанима. У појединим реакцијама на коалицију са Дверима, неки су цитирали раније ваше негативне изјаве о тој странци. Шта се од тада променило да направите коалицију са њима? Током протеклих 12 година постојања СНП "Наши" ми смо са Дверима имали одличну сарадњу, чак смо имали и пријатељске везе, да би у пар наврата улазили у сукобе. Када смо се пре пар месеци састали и попричали о појединим моментима када смо улазили у сукоб, схватили смо да су за то мање више одговорни појединци који више нису у Дверима ни у СНП "Наши", наравно ту не искључујем ни личну сујету. Почевши од мене самог.

Двери су сада једина политичка странка у српском парламенту која се одлучно бори против независности Косова и Метохије, отворено говоре о политичкој мафији, везама наших политичара и страних служби безбедности, породичним вредностима, што су ставови које заступају и СНП "Наши". Мада, по мени су Косово и Метохија кључни моменат и свако ко се противи издаји која се најављује биће наш сарадник и партнер. Да ли се може очекивати сарадња СНП Наши са Дверима и на изборима у Београду или парламентарним изборима које поједини предвиђају?  Ако дође до тога, ви ћете бити први обавештени. Двери у Парламенту блиско сарађују са Покретом доста је било, какав је ваш став о тој странци и њеном лидеру Саши Радуловићу? Искрен да будем, нисам се никада бавио политиком коју воде "Доста је било" и Саша Радуловић, практично да не знам ни коју политику заступају, чак не знам ни да ли су за улазак Србије у ЕУ или не. Они су ушли у парламент када су у једном моменту били једини велики критизери Александра Вучића и то им је донело гомилу гласова. 

Како оцењујете рад актуелне власти у Аранђеловцу? За садашњу власт у Аранђеловцу не може се рећи да је лоповска и криминална, али се такође не може рећи ни да је способна. Карактеришу је безидејност и недостатак храбрости за био какву промену. Мени је суштински жао тих људи, који не смеју да донесу ни једну једину одлуку док не добију миг из Београда. То се најбоље показује у њиховом бежању од одговорности у случају приватизације хотела у Парку Буковичка бања.

Ја сам пре пар месеци урадио оно што није смео да уради ни председник општине, нити било ко други из СНС-а и СПС-а. Изашао сам у јавност и рекао да део нашег парка и објекте у њему хоће да преузму тајкуни. И због тога ми за пар дана почиње суђење од стране тих истих тајкуна против којих власт не сме да реагује. Аранђеловцу је потребна домаћинска власт која решава проблеме, а не политичари који зависе од Београда, и који не смеју да решавају проблеме док не добију одобрење из Београда. Сада је ваљда јасно зашто се наша иницијатива зове "Изабери Аранђеловац" , а не "Изабери Вучића, Дачића, Јанковића" или било којег другог политичара. Ми позивамо грађане да гласају за свој град. Неколико дана пре него што сте ви објавили сарадњу са Дверима, у Аранђеловцу је промовисана коалиција Народне слободарске странке, Боље Србије, Народне мреже и СРС на чијем челу је бивши функционер Двери Владан Глишић. Шта мислите о тој коалицији и странкама које је чине? Пробрана екипа, и драго ми је што су се пронашли и што излазе заједно на изборе. Сада нико не може да погреши ко је лажна опозиција. Шта мислите о Александру Вучићу и Српској напредној странци? То више није странка него монструм коју у себе усисава све политичке опције. Није битан ни програм, ни идеологија, нити било шта друго. Битно је да се створи лажна слика да Александар Вучић око себе може да окупи све политичке странке, без обзира да ли су леви или десни, муслимани, мађари, ЕУ фанатици или проруски оријентисани. Највећи проблем њихове владавине су велика бахатост, неспособност и нестручност кадрова како у Београду тако и у унутрашњости Србије, и наравно питање које је кључно то су  Косово и Метохија.

Политика Александра Вучића је на нашу несрећу базирана на медијској манипулацији. До сада није успео да реши ни једно једино озбиљно питање које тишти наш народ, почевши од хапшења тајкуна, незапослености, обнове пољопривреде, индустрије,  па све до потписивања Бриселског споразума који је народу представио као велику победу. Све је лаж, све је фингирано, и све се користи за дневно политичке сврхе. СНС и Александар Вучић не воде озбиљну политику, и њихов једини циљ је како да опстану на власти наредног дана. Вучић је у суштини највећа звезда сопственог  ријалити програма. Најпознатија старлета српске политике. Да ли је Вучић руски човек како га представљају поједини медији?

Вучић није "српски човек", а то што у појединим моментима његова политика одговара Русима, ЕУ или САД , нашем народу и држави не значи ништа. Доста говорите о правој и лажној опозицији, ко су по вама прави а ко лажни опозиционари? Када укључите ТВ Пинк и ТВ Хепи, отворите Информер и Српски телеграф, и у њему видите било којег "српског националисту" којем они преносе интервју, конференцију за штампу, и обраћају му се и о њему пишу у позитивном смислу, знајте да је то Вучићева опозиција. Како је Красић раскринкао манипулацију градских власти у Београду погледајте ОВДЕ. Упозорење руског експерта о намерама Запада према Србији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Иваном Иванвићем за продукцију "Хелм каст".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА