Најновије

ИНСАЈДЕР ОБАВЕШТАЈАЦ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Не гајите наду, нуклеарни рат са Северном Корејом сигурно почиње. Ево када...

Обавештајни инсајдер каже да му, ни мање ни више, него директор ЦИА-е Мајк Помпео, рекао да је рат са Северном Корејом врло вероватан у прва три месеца 2018. године.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Инсадер Џејмс Рикардс, који је деценијама радио са америчком обавештајном заједницом, стручњак је за сценарије ескалације и коначне игре. Пишући за The Daily Reckoning, он је рекао да ће геополитичка ситуација са Северном Корејом ускоро кулминирати.
Пре берзе, биткоина, злата и каматне стопе Федералних резерви, Рикардс каже да је најважнија глобална брига за САД и друге велике силе ескалација ситуације на Корејском полуострву.
“Најважније финансијско или геополитичко питање у свету данас је предстојећи рат између САД-а и Северне Кореје, вероватно у наредни дванаест недеља,“ написао је он.
“Како могу бити толико сигуран за време? Директор Централне обавештајне агенције ми је рекао,“ наставио је.
Рикардс је рекао да је Помпео говорио на приватном скупу у Вашингтону 20. октобра, када је малој групи рекао да не би било разумно претпоставити да је Северној Кореји потребно више од “пет месеци“ да изгради и распореди поуздан арсенал нуклеарних ИЦБМ, које би се могле користити за удар на велики број америчких градова и убити милионе људи.
“Пет месеци од 20. октобра 2017. године је 20. март 2018. године,“ написао је Рикардс. “То је оквирни датум, али рат ће вероватно почети пре тога.“
И док су САД, Русија и, у далеко мањој мери Кина и Индија, преживеле Хладни рат под принципом МАД (осигурано узајамно уништење), то се не односи и на Северну Кореју. Рикардс је рекао да је Трампов саветник за националну безбедност, потпуковник Х.Р. МекМастер, рекао да Бела кућа сматра “неприхватљивим“ да Северна Кореја има нуклеарну способност.
Дакле, циљ је сада, и увек је био, спречавање Пјонгјанга у томе да развије одрживу нуклеарну претњу, а не да науче да живе са тим и ослањају се на претњу узајамног уништења око чега Ким није толико забринут.
“Има много разлога за ово,“ написао је Рикардс. “Ни једна друга нуклеарна сила никада није претила да ће напасти САД уколико оне не нападну прве.“
“Северна Кореја је више пута претила да ће напасти и уништити САД,“ наставио је он. “Најбољи приступ за суочавање са овим претњама од диктатора јесте да их држите за реч.“
Постоји још доказа да је Рикардс можда у праву.
Као што је The National Sentinel  објавио прошле недеље, врховни командант маринаца, генерал Роберт Нелер, упозорио је малу групу маринаца у Норвешкој да је на видику “велика борба.“
“Надам се да грешим, али стиже рат…,“ рекао је Нелер. “Ви сте овде у борби, информативној борби, политичкој борби, самим својим присуством.“
Сматрало се да он мисли на Русију, с обзиром да је особље ком се обраћао спроводило војне вежбе у европској земљи. Али то се може такође тумачити као рат било где у свету.
Заправо, он је спомињао “пацифички регион,“ област света која би се могла одностити на Кину – Северну Кореју – или обоје.
Његове коментаре су пратили и коментари секретара одбане Џејмса Матиса, који је крајем прошле недеље рекао да се “скупљају олујни облаци“ над Корејским полуострвом.
Рикардс је додао: “Када Ким Џонг Ун каже да ће напасти САД са нуклеарним оружјем, несмотрено је веровати другачије.“
Северна Кореја је у прошлости претила и ЕМП нападом, што би уништило америчку електричну мрежу.
Нападнута руска база Хмејмим, Министарство одбране саопштило број убијених војника. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 6: Најјаче хидрогене бомбе икад детониране
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА