Најновије

ЈАДНА ЕВРОПСКА УНИЈА, СВИ НАС МРЗЕ: Немачки шеф дипломатије објаснио шта повезује Русију, Кину и САД!

Сједињене Државе, Русија и Кина не односе се према Европској унији са дужним поштовањем - оценио је Зигмар Габријел.

Зигмар Габријел (Јутјуб принтскрин)

- Москва, Пекинг и Вашингтон имају једну заједничку црту: апсолутно не цене Европску унију. Чак је презиру, рекао је шеф немачке дипломатије у интервјуу за недељник Шпигел. Говорећи за исти лист о спољној политици своје земље, Габријел је навео да се Берлин до сада ослањао на САД, Француску и Велику Британију, али је и признао: "Највише смо се ослањали на Сједињене Државе". - Ситуација се мења. САД постепено губе позиције на светској арени, а политички вакуум попуњавају друге силе. У Сирији су то - Русија и Иран, а у трговинској политици - Кина, објаснио је Габријел.
Он је додао да ово показује да Немачка није много урадила "у ширењу сопствених вредности". Габријел је у овом контексту нагласио и да ће земље чланице ЕУ морати да утврде шта су „заједнички европски интереси у спољној политици“.
- У свету у којем живе грабљивице тешко је бити биљојед, закључио је. Немачки министар је раније изјављивао да Берлин мора јачати своју улогу у свету, преиспитати односе са Сједињеним Државама и радити на повећавању улоге ЕУ у међународним пословима. Тврдио је и да Доналд Трамп ствара „гигантску нестабилност у свету“. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бомбардовање Дрездена: Највећи појединачни злочин Другог светског рата
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА