Најновије

КРВАВА БИТКА ЗА ХАРАСТУ: Огромни губици на обе стране! Сиријске снаге на корак од подизања опсаде! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) већ други дан за редом води жестоке и исцрпљујуће борбе за подизање опсаде над базом моторизоване бригаде у североисточном предграђу Дамаска, Харасти.

Хараста (Илустрација: Правда)

Жестоке борбе за сваки метар територије воде се у некада густо насељеним подручјима Харасте у близини војне базе.  Овакав вид борбе умањио је оперативне могућности авијације и артиљерије, тако да се највећи део сукоба води прса-у-прса, у напуштеним зградама и урушеним кућама, што доводи до великих губитака на обе стране. Сиријске снаге данас су успеле да ослободе болницу Башар, која је позната као тачка у којој је почела оружана "побуна" против власти Башара ал Асада, након чега је очишћен и круг болнице, што је борце САА довело на свега 100 метара од опкољене базе. Према извештајима сиријских ратних репортера тачну линију раздвајања на већем делу овог фронта тешко је означити, пошто се, услед великог броја зграда у овом подручју, догађа и да се офанзивне јединице САА и џихадиста чак и мимоилазе. Ипак, према постојећим информацијама састављена је ова мапа, на којој су, пре свега, назначени правци напада САА и џихадиста:

Током јучерашњег дана САА је објавила смрт још једног сиријског генерала Ибрахима Дебреха (на слици доле), који је пети генерал САА који је изгубио живот на овом фронту.

Велики број, како опозиционих, тако и провладиних активиста, тврди да се у бази моторизоване бригаде, у трнутку опкољавања, налазио и министар одбране Сирије Али Абдулах Ајуб, што је још један од разлога жестоких напада са обе стране. Такође, потврђена је и информацја да су се сиријској Ал Каиди - Хајат Тахрир ал Шаму (ХТШ) и Ахрар ал Шаму, на фронту у Харасти прикључили и одреди тзв. "Слободне сиријске армије" (ССА), што су и сами потврдили снимцима са фронта: Шта је обећао генерал Џумал Јасим (можете га видети на мапи горе), који је преузео команду САА на фронту Харасте, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА