Најновије

ИЗРАЕЛЦИ ИХ ИЗБРОЈАЛИ: Ево колико припадника Хезболаха и других шиитских организација ратује за Асада!

Генерални секретар Израела Гади Еизенкот је изјавио да Иран троши стотине милиона долара годишње како би помогао својим савезницима на Блиском истоку и тај износ расте.

Израел, Хезболах (Фото: Паблик)

Око 8.000 припадника Хезболаха, 2.000 иранских војних саветника и 10.000 иностраних шиитских милитана тренутно учествује у сиријском сукобу на страни владе Дамаска, изјавио је 2. јануара генерални секретар Израела Гади Еизенкот. Оптужио је Иран о успостављању "шијског полумесеца" који пролази кроз Ирак, Сирију, Либанон, Јемен, Бахреин и Палестину са Газом.
"Само размислите о обиму иранских инвестиција како бисте постигли регионалну хегемонију - то додаје Хезболаху између једне милијарде и 700 милиона долара годишње", рекао је генерал у свом говору на универзитету IDC Herzliya.
"Последњих месеци, инвестиције у палестинску арену такође расту из жеље да се утиче на то - с повећањем финансирања у појасу Газе за Хамас и исламски џихад на 100 милиона долара."
Међутим, Еизенкот није био у могућности да обезбеди изворе за своје податке о иранској потрошњи. Генерално, они се заснивају на циљевима израелске пропаганде и проценама израелских обавештајних служби.
Погледајте ОВДЕ како је гранатирањем спречена контраофанзива џихадиста у Хами.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли се Хезболах припрема да нападне Израел?

Бонус видео

Зашто раст моћи Хезболаха плаши Запад?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА