Најновије

ОШТРЕ ОСУДЕ НАПРЕДЊАЧКЕ ХИСТЕРИЈЕ ПРОТИВ АМФИЛОХИЈА: Вучићеви кербери и Крцуни...

Неоправдано брутални напади челника СНС на митрополита Амфилохија због изјаве у коме изражава страх да би Вучић могао да призна незавосност Косова и Метохије, у којима је митрополит оптужен чак и за враџбине, наишли су на бројне осуде јавности.

Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Лидер Образа Младен Обрадовић подсетио је Вучића и његове сараднике које назива "керберима" да је Амфилохије сахрањивао оне које су убили Тачи и Харадинај са којима је СНС данас у коалицији.

- Дириговани медијски напад Вучићевих кербера на Митрополита Амфилохија Радовића сведочи да је Митрополит рекао сушту истину када је указао на издајничку политику садашњег председника Србије према Косову и Метохији.  За разлику од Александра Вучића и његових слугу, који су стицали станове и богатили се у време највећих страдања српског народа на Косову и Метохији, Митрополит Амфилохије је лично, широм Старе Србије, у време највећег дивљања шиптарских банди, сахрањивао српске мученике страдале од кољачке руке Вучићевих коалиционих партнера Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија. Клеветнике Митрополита Амфилохија повезује бестидност, лаж и саучествовање у злочинима шиптарских кољача и НАТО агресора. Они се данас клањају српским непријатељима и „љубе им руке и скуте” — баш како је некада говорио сам Александар Вучић за своје претходнике на власти, у време док је глумио опозиционара и националисту. Јасно је да су сада све маске пале и да кербери који глуме „вернике” и „патриоте” нису ништа друго до најпонизније слуге највећег издајника и најбестиднијег хулитеља Небеске Србије у новијој српској историји — Александра Вучића - каже председник Образа Младен Обрадовић. Кандидат за градоначелника Београда и народни посланик Миљан Дамјановић рекао је да иза напада напредњака на црквена лица који се брину о Косову и Метохији показује велики страх режима од оног што би могло да уследи ако признају Косово.

Миљан Дамјановић, председник ГО СРС Београд (Фото: Милан Лучић)

- Од првог дана смо говорили да је унутрашњи дијалог који Вучић хоће да води само фарса и његов маркетинг. Бриселски споразуми су сами по себи против Срба који живе доле и против наших националних интереса, а потписао их је управо Александар Вучић и његова напредњачка хунта. Напад на црквена лица је последица страха који они осећају због чињенице да су доведени на власт да признају Косово - објашњава Дамјановић. Он каже да је једини спас напредњака да послушају Шешеља, пониште Бриселски споразум, прекину приступање ЕУ и направе савез са Русијом. Он је осудио напад на Амфилохија. - Митрополит Амфилохије није један од оних људи којима требају политички поени и маркетинг. Довољно знамо колко је помагао српски народ и био доле када је било најтеже, за разлику од оних који Србима на КиМ кроје капу из Београда - рекао је Дамјановић Председник Српског сабора Заветници Стефан Стаменковски каже да је Амфилохије делима доказао своју бригу за српски народ на Косову и Метохији.

- Митрополит Амфилохије је аутор четири књиге о КиМ у којем сведочи о страдању Срба и вандализму над нашим светињама на КиМ. Његова брига према опстанку нашег народа је доказана делима, јер је у најтежим приликама албанског терора обилазио Србе на КиМ, пружао им моралну подршку и бележио страхоте са којима су се суочавали. Он има пуно право да изнесе став о КиМ, јер је дијалог из тих разлога, надам се, и отворен. Једноумље никада није добро, али је јединство око српског питања на КиМ неопходно. Црква и држава у секуларној држави јесу одвојене, али управо је Косово и Метохија тема око које мора постојати јасан заједнички став у очувању нашег суверенитета и целовитости земље. У времену све јачих притисака на Србију било какве унутрашње поделе, тешке речи и несагласје око најважнијег националног питања могу помоћи само нашим непријатељима. Заветници су управо и понудили платформу о КиМ свесни да је време за решења и за покретање обнове суверенитета у јужној покрајини - подсетио је Стаменковски. Из Српског нардног покрета Наши посебно су осудили изјаву бившег министра правде и функционера СНС Николе Селаковића и увреде које је изрекао о Амфилохију.

- СНП "Наши" најоштрије осућује нападе бившег министра правде друга Николе Селаковића на митрополита Амфилохија Радовића и СПЦ због критике Вучића. Друг Никола Селаковић на себе је преузео улогу Слободана Пенезића – Крцуна на идентичан начин како је чинио и сам Крцун и чланови ОЗНЕ и УДБЕ када се угрозе лик и дело Јосипа Броза Тита. У својој одбрани маршала Александра Вучића осуо је паљбу по црквеним великодостојницима који се противе на који начин Александар Вучић води политику око Косова и Метохије. Друг Селаковић – Крцун је очигледно умислио да ће се са свим противницима обрачунавати као Комунисти од 1945. и ово је само још једно сведочанство да свака јавна личност која се противи Вучићевом “дијалогу са Приштином” и најављеном издајом Косова неће бити поштеђена - каже лидер СНП Наши Иван Ивановић. Шта је Амфилохије рекао о Вучићу прочитајте ОВДЕ. Шта су Вулин и Селаковић рекли о Амфилохију прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амфилохије о Вучићу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА