Најновије

НОВА СНАГА СРПСКОГ НАЦИОНАЛИЗМА: Формирана Српска десница! Ево шта кажу о Вучићевом дијалогу о Косову!

У свечаној сали Општине Земун одржан је Први конгрес Српске деснице, на коме је изабрано руководство Српске деснице, а донета је и одлука о изласку на изборе за Скупштину града Београда.

Први конгрес Српске Деснице (Фото: Јелена Обрадовић)

"Дух братског окупљања јесте суштина, као и да будемо отворени за сарадњу и дијалог са свима који деле ставове Српске деснице", главна је порука са Првог конгреса Српске деснице. На Првом конгресу Српске деснице изабрано је руководство и донета одлука о изласку на београдске изборе. Конгресу је присуствовало 150 делегата, чији су представници једногласно донели одлуку да за председника Српске деснице буде изабран Миша Вацић.

Међу гостима на свечаном делу Првог конгреса Српске деснице, између осталих, били су присутни Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС-а, Бранислав Пухало, шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, војвода Бранислав Гавриловић Брне, ратни комадант „Сарајевског четничког корпуса – Саво Дерикоња“, Горан Младић, официр и брат генерала Младића, отац Михајло Вукчевић из цркве Свети Николај у Земуну, Марко Шћепановић, гуслар, Александар Балан, испред Румунског хришћанског покрета, као и певачи Марко Булат, Игор Костић и Бобан Јовановић. Присутнима се први обратио Михајло Јањић који је истакао да се по први пут у новијој историји сабирају многе патриотске и родољубиве организације, увиђајући потребу за новом политичком борбом која ће бити грађена на старим и доследним идеалима.

- Годинама уназад наше активности су показале спремност да се боримо за своју државу, некада смо то чинили на улицама и барикадама, а данас сматрамо да наша борба мора бити настављена деловањем кроз институције као једином ефективном борбом, рекао је Јањић. Лав Пајкић у обраћању присутнима истакао је да је време за нову, модерну Српску десницу. - Потребни су они који ће бити посвећени и који ће са нама учествовати у акцијама, а не хобисти. Најлакше је седети скрштених руку и чекати да неко други уради ваш задатак уместо вас. Не смемо да дозволимо да данас протектне без ичега да смо урадили за Србију и свој народ, поручио је Пајкић. Обрад Малбаша је истакао да је окупљање патриота часан чин, као и иницијатива окупљања око Српске деснице. - Искуство ветерана и младости која је овде присутна дају веру и сигурност успеху Српске деснице. Заједно са нашим пријатељима спремни смо да станемо на браник отаџбине, да одбранимо наше светиње, али пре свега будућност наше деце, каже Малбаша. На самом крају свечаног дела Првог конгреса Српске деснице, присутнима се обратио Миша Вацић.

- Идеја о формирању Српске деснице се родила одмах након Сабора Српске деснице, којем је присуствовао велики број националистичких и патриотских удружења и организација. Дошло је време да се патриоте окупе око идеја модерне деснице Србије, која неће сагледавати само прошлост, већ ће у великој мери ценити и садашње реално политичко стање. Ми се нисмо окупили да би трговали, већ да помогнемо и Србији и њеним институцијама, како око решавања питања Косова и Метохије, тако и око свега што је важно за опстанак српског народа. Зато ћу у име Српске деснице још једном истаћи да подржавамо иницијативу председника Србије Александра Вучића о отварању дијалога по питању статуса Косова и Метохије и да очекујемо позив за активно учешће у дијалогу. Такође, подржавамо и најављену декларацију о статусу Републике Српске и односа Републике Српске и Републике Србије, рекао је председник Српске деснице. У радном делу конгреса изабрано је руководство Српске деснице. Јавним гласањем за заменика председника изабран је Саша Дујовић, за генералног секретара Александар Здравковић, место портпарола припало је Ивани Борић, док је председник омладине Борис Кнежевић. Такође, изабрано је и шест чланова председништва. Делегати су једногласно одлучили да да ће Српска десница учествовати на предстојећим изборима за Скупштину града Београда. На самом крају Вацић је додао да очекује да ће Српска десница бити препозната у народу као право освежење, јер је реч о доказаним српским родољубима који су спремни да се боре и служе српским националним интересима. Вођа покрета "Образ" позвао је све Вучићеве поклисаре на дуел. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте емисију "Контравизија" Лава Пајкића:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА