Најновије

ПУТИН ОТВАРА КАРТЕ: Знамо све детаље! Провокације у Сирији нису турско дело!

Приликом данашњег сусрета са главним уредницима највећих листова и новинских агенција у Русији, председник Руске Федерације Владимир Путин открио је да Русија зна које извео провокацију са нападима ударним беспилотним летелицама на руске војне објекте у Сирији.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

Он је рекао и да је данас обавио телефонски разговор са Реџепом Тајипом Ердоганом и нагласио да Турска нема никакве везе са тим покушајем напада: - Тамо су провокатори били, али то нису били Турци. Ми знамо ко је био. Знамо и колико је плаћено за ту провокацију. Напад на наше војне објекте у Сирији био је брижљиво испланиран. Уосталом, знамо и где су и када предати (терористима) ти дронови. Знамо и колико их је предато. Руски лидер је навео да су дронови били „нашминкани“ тако да изгледају као да су их правили аматери: - У тим дроновима постоје елементи који припадају високим технологијама, а тичу се радиолокације, навођења на циљ и избацивања бомби. Путин је изнео да је покушај напада на авио-базу Хмејмим био провокација срачуната на кварење односа између Русије и њених партнера - Турске и Ирана. Не изговоривши да они стоје иза напада, Путин је нагласио да нормализација односа Москве са Вашингтоном не зависи од Москве: - Зависи првенствено од америчке стране. Од тога хоће ли САД имати смелости и здравог разума да схвате да је побољшавање односа са Русијом у интересу самих Сједињених Држава. Док год то не буде схваћено, у САД ће трајати покушаји да се руска карта користи за унутарполитичке игре. А то ће погоршавати односе.

Новиков: Дронове су склапали стручњаци обучени у земљама које производе дронове

Начелник управе у руском Генералштабу за дронове - генерал Александар Новиков - данас је прецизирао да су дронови коришћени за напад на базе Хмејмим и Тартус носили експлозив који се производи у више земаља, укључујући Украјину. По његовим речима, у смеси је доминирао ТЕН који је моћнији од хексогена: - Тај експлозив се производи и у Шостакинском заводу у Украјини и не може се производити по подрумима, нити извлачити из бомби. Сваки дрон укључен у напад на Хмејмим носио је по десет бомби са по 400 грама експлозива. Новиков је посебно указао да су се мотори и акумулатори тих дронова могли купити „на тржишту“, али је за њихово склапање било потребно знање и искуство. Очито је да су у томе учествовали стручњаци обучени у земљама које производе дронове. Како је на истој конференцији Путин прокоментарисао америчко мешање у предстојеће руске изборе, прочитајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА