Најновије

ПУТИН: Ким Џонг Ун је свој задатак решио - има нуклеарну бомбу и ракету домета 13.000km!

Руски председник Владимир Путин прокоментарисао је ситуацију на Корејском полуострву. Оценио је да је Ким Џонг Ун „добио своју партију“ и додао:

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

„Он је решио свој стратешки задатак. Он има нуклеарну бомбу и ракету глобалног домета до 13.000 километара која може стићи фактички до сваке тачке на планети. Сада је он заинтересован да се ствари загладе и смире“.
Путин је рекао и: „Он је апсолутно паметан и зрео политичар. Зато треба водити рачуна о реалности и деловати крајње пажљиво. Ако се поставља за циљ тешко решив задатак денуклеаризације Крејског полуострва - то треба чинити искључиво кроз дијалог и преговоре. У сваком случају, Северној Кореји треба гарантовати безбедност“.
Путин је изјавио да је очито да је опозициони лидер Алексеј Наваљни избор Вашингтона за руског председника, због чега се жале што му није дозвољено да се кандидује.
Руска централна изборна комисија прошлог месеца је саопштила да Наваљни не може да учествује на изборима за председника због условне затворске казне, преноси Ројтерс.
Ту одлуку критиковале су и САД и ЕУ, док је Наваљни рекао да ће охрабривати људе да бојкотују гласање.
"Особа коју помињете (Наваљни) није једина којој није дозвољено да учествује, али из неког разлога они не причају о другим људима. То очито показује жеље америчке администрације, када се ради о томе кога желе да виде на челу друге државе", рекао је Путин.
Говорећи о односима САД и Русије, Путин је казао да је на Вашингтону да побољша односе две државе.
Он је поновио да су наводи о мешању Русије у изборе бесмислица и да се нада да ће Вашингтон схватити да ти наводи штете америчким интересима.
Прочитајте ОВДЕ како је још Путин "отворио карте"?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин о Северној Кореји.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА