Најновије

Патријарх Иринеј: Нема подела у СПЦ око питања Космета

Његова светост патријарх српски Иринеј изјавио је да у Српској православној цркви не постоји подела око дијалога о Косову и Метохији, да је општепознат став Цркве о српској светој земљи, као и да чврсто верује да по том питању неће бити размимоилажења.

Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве (Фото: spc.rs)

Он је у изјави за "Вечерње новости" одбио спекулације о подели у СПЦ око косметског питања, које су се ових дана појавиле у појединим медијима, након оптужби митрополита приморско-црногорског Амфилохија на рачун председника Србије Александра Вучића. Лист наводи да је патријарх Иринеј категоричан у ставу да је српском народу у целини неопходно јединство на свим пољима и то не само у разрешавању компликованог косовског чвора.
Медијске спекулације о поделама унутар СПЦ око Космета почеле су након изјаве митрополита Амфилохија да политика председника Србије Александра Вучића "води ка продаји Косова" и поруке патријарха Иринеја да се председник Србије Вучић "лавовски бори" за Србију. Како разапињу митрополита амфилохија, погледајте ОВДЕ. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Писмо владике Атанасија патријарху Иринеју
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА