Најновије

РАЗБИЈАЊЕ ЏИХАДИСТА У ХАРАСТИ: Сиријска армија крупним корацима граби ка ослобођењу "побуњеног" града! (ВИДЕО/МАПА)

Снаге Сиријске арапске армије и њених савезника ојачале су данас нападе на џихадистичку одбрану у Харасти, североисточном приградском насељу Дамаска.

Хараста (Илустрација: Правда)

Нарочито интензивне борбе водиле су се за контролу главне аутобуске стаанице у Харасти, коју су џихадисти Хајат Тахрир ал Шама и Фајлак Рахмана свим снагама покушали да задрже под својом контролом. Ипак, САА је надвладала џихадисте и успела да ослободи ову тачку од високог стратешког значаја за насавак операција у овом граду, пошто омогућава ватрену контролу над путем који повезује Харасту са оближњим Ирбином, из ког јужној линији одбране џихадиста стижу бројна појачања. Осим тога, појачани су напади на Ајами и Хадаик, насеља у Харасти у којима су након опсежног дејства сиријских "Голан" ракета, сиријске снаге успеле да заузму више контролних тачака. Управо у тим насељима, џихадисти су успели да заробе неколико сиријских војника, док је, како тврде, најмање 4 припадника Републиканске гарде убијено. Са друге стране, такозвана "Сиријска опсерваторија за људска права", са седиштем у Лондону, потврдила је смрт 32 џихадистичка борца током протеклих 48 сати.

Појачани су и удари из ваздуха који се ових дана одвијају без прекида, а најжешћа дејства авијације забележена су у околини базе моторизоване бригаде, око које је САА успела да прошири контролу. Као и претходних дана, гађани су и циљеви у Думи, Ирбину, Мадири и Мисраби, а џихадисти тврде са су у Думи и Харасти сиријски авиони користили бомбе са отровним гасом хлорином. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА