Најновије

УДАРНА ВЕСТ: Црвене беретке се поново окупљају?!

Некадашњи припадници „црвених беретки“, чији је вођа био Милорад Улемек Легија, почели су да излазе на слободу након вишегодишњих робија, па би лако, како су и најавили на Твитеру, могло да дође до поновног формирања сличне специјалне јединице.

Милорад Улемек Легија на суђењу (Фото: Јутјуб)

Чланови некадашње Јединице за специјалне операције (ЈСО), који су осуђени за убиство премијера Зорана Ђинђића и друге бруталне злочине, полако су почели да излазе на слободу након вишегодишњих робија. То је међу симпатизерима чувених „црвених беретки“ изазвало толико одушевљење да су почели чак и да најављују неформално окупљање ове јединице, која је, поред убиства премијера, осуђена и за друге злочине.
Наиме, из затвора је 2013. изашао Саша Пејаковић, којем ће се током фебруара на слободи придружити Жељко Тојага Жмиги. Пејаковић је због учествовања у убиству Ђинђића на робији био осам година, а Жмиги управо завршава одслужење казне од 15 година.
На слободи су такође и неки други бивши чланови и високи официри ЈСО, који су одређено време провели у затвору због одређених недела па, како тврде упућени, лако може доћи до новог окупљања „црвених беретки“. У прилог томе иде и статус профила „црвених беретки“ на Твитеру, где је вест о скором изласку Тојаге на слободу испраћен речима:
- Ускоро на слободи наш брат Жмиги. А кад се окупи чопор мој...

Дугогодишње робије

И "Земунци" ће ускоро на слободу

Најистакнутији припадници ЈСО Милорад Улемек Легија и Звездан Јовановић пресудом су означени да су 12. марта 2003. убили премијера Зорана Ђинђића уз помоћ припадника „земунског клана“. Припадници те криминалне групе су, такође као и „црвене беретке“, на дугогодишњој робији, а први од њих који ће бити бити на слободи је Душан Крсмановић, који би из затвора требало да изађе за пет година.
Како изгледа „дубоки рат“ на Косову који нико не види сазнајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА