Најновије

ЏИХАДИСТИ У БОК, САА У ГЛАВУ - РУСИ ПРЕСУДИЛИ: Горе Алепо, Идлиб и Хама у тоталном рату за централну Сирију! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије и њихови савезници, међу којима су на овом фронтуу најбројнији припадници иранске Револуционарне гарде, заузели су нова подручја на југозападу Алепа у продору са северног крака према бази Абу Духур.

Сиријски рат (илустрација: Правда)

У нападу сиријско иранских снага, након жестоких борби, ослобођена су места Хубар и Шејк Калил, као и брда Шахиб и Абу Рувајл. Све четири тачке неколико пута током дана биле су неколико пута ослобађане па изгубљене током данашњег дана, али су ревагу, на крају, донели руски авиони, који су, након готово 24 часа паузе због лоших временских услова, данас наставили своје операције у овом подручју. У данашњим борбама постало је јасно да су џихадисти успешно консолидовали своју одбрану североисточно од Абу Духура, а о томе сведоче и бројни снимци њихових снага који су данас поново преплавили друштвене мреже.
Осим на северном краку фронта око Абу Духура, руска авијација концентрисала се данас и на џихадистичка окупљалишта и инфраструктуру у истоименом граду:


Већ четври дан за редом наставили су се и покушаји здружених снага џихадистичких организација да пробију бок сиријских снага које су до Абу Духура стигле из правца југа. Они су и данас успели да пробију првелиније одбране на две тачке, у Атшану на северу Хаме и Абу Умару на југу Идлиба. Ипак, након консолидације редова и удара руске авијације и овај "пожар" је угашен, па су џихадисти, уз значајне губитке поново били приморани да се врате на почетне позиције. То их ипак није спречило да издају саопштење, које је потписала једна од фракција унутар тзв. "Слободне сиријске армије" у ком позивају Асадове војнике у Хами и Идлибу да се предају, тако што ће кренути према њима ненаоружани са истакнутом белом заставом. Ово саопштење објављено је уз приказ групе сиријских војника који су заробљени првог дана контраофанзиве: Као што се на мапи може видети, ове борбе искористили су терористи Исламске државе за проширење своје територије на овом подручју, али су сиријске снаге успеле да покрену успешне операције и против њих, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.

Како је САА јуче преузела контролу над око стотину насеља на југу Алепа, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА