Најновије

НАРЕДНИХ 25 ГОДИНА БИЋЕ СВЕ КАТАСТРОФАЛНИЈЕ: Немачки климатолошки институт најавио „библијске поплаве“!

Научници немачког Потсдамског института за изучавање климатских промена објавили су упозорење да ће поплаве у наредних 25 година бити све чешће и све катастрофалније.

Поплава у Обреновцу (Фото: МУП Србије)

Чак да ће на крају и „доћи главе“ и самом животу на Земљи!
Потсдамски институт упозорава да ће се на удару поплава наћи и – пустиње.
Наводе да ће од тих безмало „библијских поплава“ највише пострадати становници Азије, Сједињених Држава и Централне Европе.
Броја поплава и њихова снага повећаваће се – што се већ полако и догађа – због све погубнијег ефекта „стаклене баште“, отопљавања, убрзаног топљења ледника и подизања нивоа мора и океана.
Немачки научници су категорични: „Температура Земљине површине све више ће се повећавати током наредних 20-30 година. То ће условити промене у структури падавина и све већег ризика од поплава у целом свету“.
По њиховим истраживањима и проценама, „специјална заштита“ од поплава биће потребна обимним територијама унутар САД, у Централној Европи, североисточној и западној Африци, као и великим деловима Индије и Индонезије.
Немачки научници су објавили 10 хидролошких и пет глобалних климатских модела за ближу будућност.
Израчунали су да ће до 2040-те од поплава пострадати најмање 156 милиона становника Азије, 12 милиона у Јужној Америци и 35 милиона у Африци.
У Европи ће у највећој опасности бити Немачка, Пољска, Шведска и друге земље око Балтичког мора.
Потсдамски институт процењује да се апокалипса може избећи, али да се већ сада – да би се избегао смак света у другој половини 21. века – морају предузимати бар мере утврђене Париским климатским споразумом. Један од нових лидера такозване Исламске држава је син албанских имиграната који је живео у САД, а више о њему сазнајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА