Најновије

КАКО ЈЕ ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ НАДМУДРИО ГЕНЕРАЛА КФОР: Спасио је северни део Митровице од напада Албанаца у јуну 1999!

Новинар Живојин Ракочевић је у тексту за Политику подсетио како је Оливер Ивановић спасао северни део Косовске Митровице од напада Албанаца у јуну 1999. године.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да је убијени лидер ГИ СДП “надмудрио француског генерала КФОР“.
“Ми не можемо да зауставимо Албанце, прећи ће у северни део града. Ситуација је безнадежна, требало би да размислите о свом положају и последицама ако останете“, рекао је француски генерал Ивановићу.
Ракочевић даље наводи како је “одлучни и самоуверени Ивановић убедио генерала“.
“У реду, ми се нећемо повући, иза нас у овим брдима имамо толико оружја и пружићемо толики отпор да ће сви страдати. И ви, и ми и Албанци. Ништа неће остати од наших минобацача“, рекао је Ивановић.
Како наводи Ракочевић, тада је у Косовској Митровици било не више од 150 људи спремних на неку врсту отпора, а минобацачи су заједно са Војском Југославије повучени у централну Србију.
“За пола сата француски тенкови су изашли на градски мост и заузели кључне позиције на реци Ибар која је од тог тренутка поделила град и сачувала Србе у њему, сведочио је преводилац, у пратњи француског официра. Оливер Ивановић је надмудрио француског генерала, почело је спасавање Косовске Митровице“, написао је Ракочевић. Шта мати Макарија из манастира Соколица o убиству Ивановића каже погледајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију Оливера Ивановића за Спутњик
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА