Најновије

НВИДИА моли да графичке картице продају гејмерима, а не мајнерима

Осим уколико не живите под земљом, вероватно сте свесни огромне популарноти које су криптовалуте доживеле последњих пола године.

Илустрација (ФОТО:Pixabay)

Од нечега што је било популарно у уском кругу људи, махом ентузијаста, криптовалуте су последњих пар месеци експлодирале у популарности и постале прави мејнстрим бизнис где разни виде прилику да се обогате. Нећемо се превише задржавати око криптовалута, али оне свакако утичу и на живот нас гејмера. 
Да бисте зарадили неке од криптоновчића, потребна је велика процесорска снага, односно да их “рударите”, зашта људи праве специјалне рударске станице, које се састоје од рачунара направљених искључиво у ове сврхе са огромним бројем јаких и популарних графичких карти које користе сву своју процесорску снагу како би генерисали новчиће. Осим што ова појава невероватно једе струју, једна друга негативна последица јесте и огромна нестабилност коју је популарност рударења створила на тржишту графичких процесора. 
Уколико сте последњих месеци пожелели да унапредите своју гејминг машину, вероватно сте и сами били жртва ове несташице, која је довела не само до мањка графичких карата на тржишту, него и до драстичних повећања цена. Штавише, у овом тренутку многе популарне графичке карте средње и више класе је практично немогуће наћи. 
Све ово је довело до тога да компанија НВИДИА дискретно затражи од продаваца да престану да продају графичке рударима, и то тако што ће продавци ограничити продају на до два комада по особи. 
Уколико се питате зашто би НВИДИА ово урадила, кад од велике продаје и повећања цена имају корист, у питању су свакако дугорочни планови. Помама за криптовалутама и читав систем ће неминовно доживети крах у неком тренутку, када се ствари нормализују, а вероватно ће и сам систем прећи на друге облике уместо традиционалног рударења какво сада познајемо. Када дође до тога, за произвођаче графичких ће можда већ бити касно, јер већ сада многи ПЦ гејмери одустају од апгрејдовања својих машина због високих цена и размишљају о преласку на конзоле или су то можда већ учинили. 
Дакле, компанија НВИДИА је препознала дугорочан проблем за тржиште пц гејминга, па је у складу са тиме реаговала овим позивом како би покушала да поврати поверење гејмера у ПЦ гејминг, пише "Play.co.rs"

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА