Најновије

ДАЧА ИКОДИНОВИЋ: Цветковићу, Срби играју за образ, а не за "браћу Хрвате"!

Велику буру изазвао је селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић када је изјавио да су нам Хрвати браћа и да намерава да победи Француску на Европском првенству у Загребу да би помогао комшијама.

Дача Икодиновић (Фото: Јутјуб)

Убрзо су почели са свих страна да пљуште коментари како никако не треба да се оптерећујемо Хрватима и да је срамота да размишљамо да помогнемо њима кад нисмо у стању да победимо за себе. Слично размишља и прослављени ватерполиста Данило Икодиновић, који је и сам имао велике битке са комшијама и никада није помишљао да им помогне на спортском борилишту. Популарни Дача такође се не слаже са Цветковићем да су нам Хрвати браћа.
- Не свиђа ми се што се изјава политизује, али ја имам јасно размишљање којим се водим читавог живота. Играм за свој образ и за своју екипу и ни за кога другога. Ајде ми, бре, да победимо неку утакмицу за себе, није битно како то буде за остале. Што се тиче Хрвата, ево ја могу да кажем да често путујем тамо, али нису нам они браћа. Могу да нам буду другари, али нису браћа - јасан је Икодиновић.
Уочи утакмице Србије са Француском на Европском првенству у Загребу Цветковић је покушао додатно да објасни своју изјаву.
- Не би требало заборављати, али треба праштати због будућности која за нашу децу на овим просторима зависи само од наше свести. Баш ме брига за све оне политике које нас деле, као и за све "великосрбе", "великохрвате", "великобошњаке, "великоалбанце", који нашој и својој деци копају гробове - поручио је Цветковић.
Изгледа да не размишљају баш сви као селектор Цветковић. Тако је Немања Илић, лево крило наше селекције, у први план ставио управо нас и наш образ.
- Немамо намеру да се предамо. Без обзира против кога играмо. Идемо срцем за нас саме и Србију - поручио је Илић.
Тако је, мајсторе, то је право размишљање!

Моћни Французи очитали лекцију

Хрвати су се надали, али узалуд. Рукометаши Србије очекивано су поражени од светских шампиона Француза у 2. колу друге рунде Европског првенства у Загребу 39:30 (19:12). Арена Загреб навијала је за "орлове", јер би у том случају олакшали посао домаћину за пролазак у полуфинале. Држали су се сјајно наши 15 минута у првом делу игре, водили су, али Французи нису дозволили да два играча мање за наш тим прођу некажњено и почели су да праве значајнију разлику.
Иако су многи можда очекивали да трофејна репрезентација потцени уморне и повређене српске рукометаше, који су још у првом колу друге фазе изгубили шансу да се боре за полуфинале, то није био случај. За све оно што краси снажне и брзе троструке европске шампионе често није било решења. Најефикаснији у редовима селектора Јовице Цветковића били су Немања Зеленовић са седам и Петар Ненадић са шест голова.

РС Војводине: Србија није клозет Европе!

Рукометни савез Војводине реаговао је на изјаву селектора репрезентације Србије Јовице Цветковића и саопштио да су непримерене речи да је Србија "клозет Европе"!
- Ако неко Србију назива "клозетом Европе", а њен народ покушава да класификује као слеп, мали и ништаван, не можемо остати неми и дозволити да било ко случајно помисли да је то наше мишљење и наш став. Ми волимо Србију. Србија је наша мајка и наш отац, наша деца, наша младост и лепота. Србија су наше рукометашице и наши рукометаши - наводи се у саопштењу РСВ. Како су се навијачи Спартака се опростили од Оливера Ивановића погледајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Икодиновић - Гол Хрватима у последњим секундама меча
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА