Најновије

РУСИ ОБНАВЉАЈУ СИРИЈСКУ БАЗУ: Моћни С-400 стигао у Тартус! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је снимак о доласку моћног руског система противракетне одбране С-400 у базу Тартус у Сирији. Ово је у складу са најавама да ће се у будућности ова лука припремити за све потребе руске војске, пре свега морнарице.

С 400 (Фото: Ria)

Наиме, у децембру је Владимир Путин поднео нацрт закона Државној Думи о ратификацији Споразума између Руске Федерације и Сиријске Арапске Републике о потреби ширења територије логистичког центра у луци Тартус.
Заправо, ради се о стварању комплетне инфраструктуре за медитеранску ескадрилу. Таква база је некада постојала у време Совјетског Савеза – као противтежа Шестој америчкој морнарици. 
Споразум ће важити 49 година. Документ је по природи одбрамбени и није усмерен против других држава. Једанаест ратних бродова, укључујући и бродове на нуклеарни погон, моћи ће да остану у луци Тартус. Споразум се аутоматски може продужити за 25 година.
Жестоке борбе Турака и протурских терориста тзв. Слободне сиријске армије против курдских снага у сиријском кантону Африн настављене су данас несмањеном жестином. Прочитајте ОВДЕ све о томе.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте данашњи извештај са сиријских ратишта.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА