Најновије

ТУРЦИ БОМБАРДУЈУ МАНБИЏ: Директан ударац америчким интересима у Сирији!

Турска авијација покренула је вечерас операцију бомбардовања сиријског града Манбиџа, највећег упоришта проамеричких курдских снага на западној обали Еуфрата, објавио је Војни савет Манбиџа.

Турци бомбардују (про)америчке снаге у Сирији (Илустрација: Правда)

Према њиховим тврдњама, турски авиони су, за сада, извели неколико напада, а експлозије су се чуле како из самог града, тако и из његове околине.
За сада нема информација о жртвама. Истовремено, Турске снаге су покренуле и фронтални удар на курдске положаје западно од Манбиџа из више праваца. Раније данас, објављено је и да су се руски и сиријски посматрачи повукли са својих положаја око Манбиџа. Бомбардовање региона на западној обали Еуфрата, у ком је стациониран и контигент америчке војске, догодило се готово одмах након разговора који су данас имали Реџеп Ердоган и Доналд Трамп, а у којима је, судећи по саопштењима која можете да прочитате ОВДЕ, дошло до несугласица по питању ситуације на северу Сирије. Трамп је том приликом упозорио Ердогана да се суздржи баш од оваквих акција. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

БИТКА ЗА МАНБИЏ: Једна од најкрвавијих битака Сиријског рата, у којој су Курди уз драматичне губитке освојили стратешки најважнији град на северу покрајине Алепо:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА