Најновије

МИЛЕНА ИВАНОВИЋ: Желим и заслужујем да знам ко ми је отео мужа и мом детету оца

Александар Вучић био је у сталном контакту са Оливером док је био у притвору, а и приватно нам је помагао кад год је затребало, каже за Милена Ивановић у првом интервју који даје након бруталног убиства супруга.

Милена и Оливер (Фото: Фејсбук)

Са тугом у гласу удовица лидера Грађанске иницијативе није желела да износи детаље сусрета са Вучићем јер се ту, како наводи, ради о приватним стварима.
Од убиства је прошло 10 дана, имате ли било какве информације о току истраге и можете ли да претпоставите ко је убио вашег супруга?
- Јако сам бесна због свакаквих нагађања у медијима иако се заиста трудим да што мање гледам телевизију и читам новине. Оливер је више од свега на свету мрзео нагађања и зато ни ја сада не желим да спекулишем ко се крије иза овог стравичног злочина јер то није мој посао!
Нико нам ништа не јавља нити нам се ко обраћа, а прошло је довољно времена и надлежни органи још немају осумњиченог. Нема никаквих конкретних трагова, све је мутно и нејасно. Надам се да ће нас у наредних неколико дана обавестити о томе ко је убица и наручилац убиства. Желим и заслужујем да знам ко ми је отео мужа и мом детету оца.
 У медијима се спекулише да ћете ући у политику и наставити тамо где је Оливер стао?
- У овим страшним тренуцима кроз које пролазимо моје дете и ја успели сте да ме насмејете. Наравно, смејем се од муке. Политику мрзим више од свега и не бих ушла у те воде ни по коју цену. Покушавам свог сина и себе да сачувам од политике. Они који причају и пишу да "ја настављам где је Оливер стао" измишљају. Политике ми је доста за цео живот и да је среће да ни Оливер никада није ушао у све ово, данас би био жив. Тренутно размишљам о другим стварима, све ми је важније од политике.
Пре неколико дана сте за наш лист рекли да се нећете вратити на Косово. Јесте ли чврсти у тој одлуци?
- Мој син и ја остајемо у Београду. Никада се на Косово нећу вратити!
Како је мали Богдан поднео када сте му саопштили да се тата неће вратити?
- Поднео је то као одрасла особа, мислим да не жели још да дели своју тугу. Богдан је дете које је много тога превалило преко главе и у стању је да поднесе више бола него остала деца. Он је јак и несаломив мали човек. Одлагала сам да му саопштим страшну истину пошто је превише болело... Ипак, слутио је нешто и схватила сам да заслужује да зна, а и плашила сам се да ће чути на телевизији, што би било ужасно. Договорили смо се да бринемо једно о другом и да се волимо и помажемо, то је оно што би наш Оливер за нас желео.

Хронологија

16. јануар
Убијен Оливер Ивановић испред седишта свог покрета у Северној Митровици
16. јануар
Обављена обдукција, резултати показали да је у њега испаљено шест метака
17. јануар
Милена Ивановић изјавила: "Моја нога више никада неће крочити на Косово!"
18. јануар
Ивановић сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду
22. јануар
Косовске власти нису саопштиле прве резултате истраге иако су то најавиле за тај дан.  Лазански тврди да ЦИА штити ОВК. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је говорио Оливер Ивановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА