Најновије

ЗАУСТАВИЛИ ТУРСКЕ ТЕНКОВЕ: Курди чврсто држе линије одбране у Африну! (ВИДЕО/МАПА)

Турска операција "Маслинова гранчица" у сиријском кантону Африн траје већ шест дана, али на фронтовима, за сада, Турци не успевају да направе значајније добитке.

Курди гађају Турке (Фото: ЈуТјуб)

Према саопштењима које су данас објављивале курдске организације ЈПГ и СДФ, одбрана Африна успела је да нанесе тешке губитке турским освајачима и њиховим следбеницима који јуришају на северозапад Сирије из седам праваца. Курди су до дана, тврде, убили 308 турских војника и џихадиста и уништили 10 војних возила Турске армије, а данас су, према саопштењима, уништили још три тенка, на два различита фронта.

Са друге стране, турска команда "Маслинове гранчице" тврди да је у досадашњим борбама елиминисано најмање 343 курдска борца. Овим снимком пропагандно крило ЈПГ-а приказало је дејство јединица са навођеним противтенковским ракетним системима по турском оклопном возилу: Турски и курдски медији редовно извештавају о дејствима турских снага, пре свега, артиљерије и авијације, а ово су данашњи снимци: "Нећемо се зауставити до ирачке границе", поручио је данас Ердоган. Више о оме прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА