Најновије

Не пропустите промоцију бестселера: Тема књиге је веома необична и исто толико занимљива!

Промоција књиге „Тајни живот дрвећа“ биће одржана 31. јануара у 18 сати у Делфи Кафéу у СКЦ-у.

"Тајни живот дрвећа" (Фото-Лагуна)

.„Тајни живот дрвећа“ шумарског инжењера и заљубљеника у природу Петера Волебена информативна је и занимљива књига о чудима природе, написана на популаран и занимљив начин који нас одводи у један сасвим непознат и нов свет. Аутор открива изненађујуће ствари које се догађају у тишини и дубини шума. Сазнајемо да стабла у шуми комуницирају једни с другима. Питате се: Како? Корени, коренчићи и печурке у ствари су wи-фи шуме и путем свих тих ситних мрежа и везица стабла међусобно комуницирају. Исто тако, дрвеће брине за своје потомство. Букве и храстови образују шуме које живе хиљадама година зато што се понашају као породице.
О књизи ће говорити др Драгана Матекало, научни сарадник Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, Јасмина Стојановић, главна и одговорна уредница Сенсе, и Небојша Бараћ, уредник издања. Да ли сте знали да дрвеће у граду живи сасвим другачији живот од оног у шуми, и личи на децу улице, изоловано је од осталих и за опстанак се бори снажним корењем. Светла и сунца имају довољно, али немају „добре комшије“ који би их могли заштитити или им помоћи.
Ретко која књига чији је предмет природа успева да привуче овакву пажњу и постане један од најчитанијих бестселера! Проверите зашто је то тако! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА