Најновије

ИСПЛИВАО ДОКАЗ МАНИПУЛАЦИЈЕ ФУНКЦИОНЕРА ЦРНОГОРСКОГ СД-А: "Пређи код нас и запослићемо ти жену" (АУДИО)

На снимку се чује како Гарговић кандидату за одборника СДП-а нуди посао за супругу у вртићу или Универзитетском центру уколико се повуче са листе, те да је то тражио министар просвете.

Лого Социјалдемократа Црне Горе (Фото: Јутјуб)

Члан беранског одбора Социјалдемократа (СД) и директор Средње стручне школе у Беранама Насер Гарговић нудио је неименованом кандидату за одборника Социјалдемократске партије (СДП) да се повуче са изборне листе СДП-а и Демоса, обећавајући  да ће му заузврат супругу запослити  у вртићу или Универзитетском центру.
Током разговора Гарговић суграђанину тврди да све то чини по налогу министра просвете и потпредседника СД-а Дамира Шеховића.
Гарговић је, међутим, “Вијестима” јуче рекао да никоме није ништа нудио, нити да може то да чини.
На снимку се чује како Гарговић кандидату за одборника СДП-а нуди посао за супругу у вртићу или Универзитетском центру уколико се повуче са листе, те да је то тражио министар просвете.
“Нисам упознат са тим. Откуд знам ко је у питању, то може да буде свашта. Никоме ја ништа нудио нисам, што бих ја и како бих ја могао некоме да нудим тако нешто. Појма немам о чему се ради. Шта бих ја могао да нудим”, казао је он јуче у телефонском разговору.
Шеховић није одговорио новинама “Вијести”  на позиве нити на поруке новинара - са питањем да ли је обећавао да ће запослити супругу кандидату за одборника СДП-а, уколико се тај повуче са изборне листе.
“Вијестима” је достављен аудио запис и транскрипт снимка, током којег  Гарговић саопштава да се чуо са Шеховићем и да ће све “бити завршено”.
Одговарајући на питање  кандидата СДП-а: Шта је рекао Шеховићу, Гарговић каже: “Па рекао сам му оно што си ти мени рекао”. 
На ново питање - да ли мисли на запослење у вртићу, Гарговић одговара: “У вртић да запосли... Вртић или Универзитетски центар”. 
Након што га саговорник пита када, одговара да ће се то завршити што пре буде могао. 
Гарговић саговорнику потврђује да је Шеховића обавестио да је он на изборној листи, а када га неименовани кандидат за одборника пита шта Шеховић од њега тражи, Гарговић му саоштава да министар тражи “да саопштење и овамо приступи”.
Саговорник га затим пита да ли треба да се повуче са изборне листе, а Гарговић одговара потврдно.
Гарговић уверава саговорника да он стоји иза тога, након што овај изражава сумњу у обећања и бојазан да би могли да га преваре: “Ја сам ти гаранција да неће да те преваре. Ја не могу другачије ништа да ти кажем. То ће да се заврши”.
Кандидат СДП-а тада пита за када је планирано отварање Универзитетског центра, на шта га функционер партије Ивана Брајовића уверава да “треба сад неђе да га отворе”.
“Па јесу ли примили људе? Спада ли то под Министарство просвјете? Хоће ли ту да буде неко особље, директор? Цио колектив?”, пита саговорник Гарговића, на шта он потврђује да ће бити запослен колектив и додаје да његов саговорник сам треба да процени када ће се повући са листе.
“Ти одмах направи саопштење”, наводи Гарговић. 
Потом саговорнику поручује и да му може дати лични контакт Дамира Шеховића како би се постигао договор и нуди алтернативу - да сачека да министар дође у Беране.
“Да сачекамо, Дамир је требао ових дана да дође. Требао је сјутра да дође. Али испало му је нешто. Он ће сигурно ових дана да дође”, поручује Гарговић.
У наставку разговора додаје да треба “само да напише саопштење да се повлачи са листе, и тачка”.
На поновљено питање да ли ће Шеховић у Беране доћи ове седмице или оне тамо, Гарговић одговара да има времена за то. 
“Да ми он да гаранцију, да ће он мени запослити жену, тамо или овамо, а ја да иступим са листе...”, пита саговорник функционера СД-а. 
“Такав је договор”, саопштава му Гарговић. 
На снимку се чује и како Гарговић наводно телефонира свом сину Мирзи, запосленом у Министарству просвете.
Онда каже да му је Мирза “најсигурнији ту” и да му је син саопштио да је то “100 одсто завршено”. 
“Значи ти сад, ја ти дајем гаранцију. Или да то завршимо сад, или, ево ја га сад питах кад очекује да ће доћи, или на крају крајева, да га чекамо пар дана, ако не буде, стрчаћемо ми до Подгорице. Мада ја, не бих улазио у ту причу да то није завршено. Ја ћу тебе да гледам, не тебе, него све твоје”, каже Гарговић.
Локални избори у Беранама, где је на власти коалиција “Здраво Беране”, заказани су за следећу недељу. Ни СД ни СДП немају одборнике у локалном парламенту.

Случај Милене Мијовић

Још један скорашњи случај невероватно подсећа на горе поменути у коме опет главну улогу игра министар просвете Дамир Шеховић. Министарство просвете Црне Горе је на место директора подгоричког вртића  “Ђина Врбица” 5. јула 2017. године изабрало Вука Станишића, противно већинској вољи Управног одбора и родитеља деце. У то време в.д. директора била је магистар Милена Мијовић, најбољи студент свих генерација од оснивања Филозофског факултета у Црној Гори, два пут награђивана од Универзитета Црне Горе као најбољи студент и стручњак који је по свим параметрима требала да буде именована за директора. Међутим, обзиром да је Милена нестраначка личност, министар просвете Црне Горе Дамир Шеховић именовао је директора на основу неких других параметара, због чега се тренутно пред судом у Даниловграду води поступак који је Мијовићева покренула против Министарства просвете. Послушајте аудио снимак трговине радним местом између социјалдемократе Насера Гарговића и неименованог кандидата СДП-а и Деоса:

Транскрипт: "Вјерујем Дамиру, он ме је поставио за директора"

А: Па да знаш. Како? Ка' јади. Па реци јеси ли питао човјека? Дамира? Шта може да уради?
Гарговић: Јесам, завршићемо. 
А: А шта да завршимо? Шта конкретно? Шта си му рекао?
Гарговић: Па рекао сам му оно што си ти мени рекао. 
А: Шта? За вртић да запосли?
Гарговић: У вртић да запосли..
А: Кад, како, шта? 
Гарговић: Вртић или Универзитетски центар. 
А: Добро. Кад?
Гарговић: Што прије буде могао. 
А: Шта значи то што прије буде могао? Јеси ли му објаснио каква је ситуација?
Гарговић: Јесам. 
А: Шта си му рекао?
Гарговић: Све што си ми ти рекао. 
А: Јеси ли рекао да сам ја на листу? 
Гарговић: Јесам
А: И? Шта он сад тражи?
Гарговић: Он тражи да ти даш саопштење и да овамо приступиш. 
А: И да се повучем са листе. 
Гарговић: Јесте.
А: А заузврат?
Гарговић: Да ти жену... 
А: Кад?
Гарговић: Ја ти стојим.... 
А: Слушај, ја обећања послије избора... 
Гарговић: Ја ти стојим иза тога. Ја не знам шта друго да ти кажем.
А: Не знам ја, да ме не преваре. 
Гарговић: Ја сам ти гаранција да неће да те преваре.
А: А?
Гарговић: Ја не могу другачије ништа да ти кажем. То ће да се заврши. 
А: Кад почиње Универзитетски центар са радом? 
Гарговић: Они су требали неђе сад да отворе.
А: Па јесу ли примили људе? Спада ли то под Министарство просвјете? Шта је? Хоће ли ту да буде неко особље, директор? Цио колектив? 
Гарговић: Колектив, но шта ће.(неразумљиво).  У оквиру Министарства просвјете. Значи ја сам њему рекао, овако како си ми ти рекао да се договоримо. Дјечији вртић.
А: Па добро, и ова варијанта, нема везе.
Гарговић: У кухињу, или било шта.
А: Добро.
Гарговић: Рекао је, то ћемо да завршимо, да видимо, тамо ако буде простора, ако не у Универзитетски центар, то ћемо у најскорије вријеме, а то најскорије вријеме рачунам, негдје да ће да буде прије избора. Знаш? Али твоја обавеза је та. То знаш. 
А:  У којем моменту то да се одради? Како? 
Гарговић: Које?
А: Па ова ствар и то.
Гарговић: Па ти сам процијени, ових дана. 
А: Знам ја да процијеним, али морам да направим стратегију, како? 
Гарговић: Ти одмах направи саопштење. 
А: Не могу ја то тако, ја да се проспем и да се изујем, па на крају ништа. 
Гарговић: Значи, ја ти у ту причу не бих ушао. Знаш другу варијанту, како ћеш да се обезбиједиш? 
А: Добро.
Гарговић: Чим буде прилика, или да ти дам контакт његов лични. Ето и то, па да ти са њим договориш све. 
А: Кад дође он у Беране. 
Гарговић: Или кад дође он у Беране, па... 
А: Хоће ли он долазити (неразумљиво)... 
Гарговић: Ево, значи и то ти је варијанта. Ако не вјерујеш мени. 
А: Не вјерујем ја више никоме. 
Гарговић: Ево ја ти кажем, ја сам причао са оним другом твојим. 
А: Који друг? 
Гарговић: Онај, (неразумљиво)
А: Е...
Гарговић: Али не мораш ништа ти. 
А: Нећу ја ништа њега. 
Гарговић: Да сачекамо, Дамир је требао ових дана да дође. Требао је сјутра да дође. Али испало му је нешто. Он ће сигурно ових дана да дође. 
А: Добро?
Гарговић: Па сад, или да причаш са њим кад дође, па да то дефинитивно утаначиш. Или да телефонски, ја ћу га зовнут.
А: Не телефонски.
Гарговић: И ти причаш са њим. Знаш шта? Ја не бих ушао у ту причу са тобом. Ја ћу сјутра ту са тобом да се гледам. 
А: Па тако је.
Гарговић: Нећу, не дај Боже. Али да ово остане међу нама, исто ко што си ми рекао. Што ће мени? Ја ћу сјутра са њима да живим. И са Мирком. Шта ће мени то? Зато нијесам хтио да укључујем никога више. 
А: Па ја сам ти рекао, да остане то дискретно.
Гарговић: Требаш само да напишеш саопштење да се повлачиш са листе, и тачка. 
А: Да. Хоће ли он ове седмице доћ? Може и оне тамо?
Гарговић: Има времена за то.
А: Али хоћу ја у четири ока. Да ми он да гаранцију, да ће он мени запослит жену, тамо или овамо, а ја да иступим са листе... 
Гарговић: Такав је договор. 
А: Добро, али не морам за сат, два...
Гарговић: (Телефонира, зове сина, Мирзу који иначе ради у Шеховићевом кабинету, да га пита када ће Шеховић у посјету Беранама): Реци ми, кад долази шеф овамо? Је ли скорије? Да обавим један разговор са њим, да ово притврдимо. Шта? Па знам, али ето чисто да и он са њим. Ја знам да је 100 посто, ја не бих улазио у причу да није 100 посто. Аха. Тако је, тако је... Или тамо или овамо. Добро, важи се. Ајде ћао. 
А: Са ким се чу то ти?
Гарговић: Са Мирзом. Мирза ми је најповјерљивији ту.
А: Па то, немој ти да шириш то сад тамо.
Гарговић: Предсједник одбора мора да обави разговоре са њим, да завршимо. Ево сад Мирза каже, то је 100 посто завршено. Значи ти сад, ја ти дајем гаранцију. А шта ћу ти друго? Или да то завршимо сад, или ево ја га сад питах кад очекује да ће доћи, или на крају крајева, да га чекамо пар дана, ако не буде, стрчаћемо ми до Подгорице... Мада ја, не бих улазио у ту причу да то није завршено. Ја ћу тебе да гледам, не тебе, него све твоје.
А: Завршено 100 посто? 
Гарговић: 100 посто. Сад ти види како и шта. 
А: Добро.
Гарговић: Значи, ја сам ти рекао, ја нећу да те зовем без гаранција 100 посто. 
А: Добро, добро. 
Гарговић: Ја сам рекао, ја  знам колико је то осјетљиво и пипљиво, али опет да остане то између нас, нема шта, ево они знају. Мирза зна. Ја не знам што бих то крио од Мирзе. Мирза ми је ту стално, он ради у Министарство просвјете. Да ће то да се заврши. Али да остане између  нас. Ко... Да ме Мирко послије прозива. Причали смо, може ли, ја нашао... Разумијеш? Ја сам ти рекао и кад смо причали, то су биле те двије варијанте, и ја сам те посавјетовао, мени се чини да је ово реалнија варијанта и да је теби кориснија. Је ли тако?
А: Тако је. 
Гарговић: Ништа, ти сад процијени. Ја сам ти гаранција. Ја не бих ушао у ову причу. Али ако мислиш да треба, искористићемо прву прилику.
А: Мора он доћи. 
Гарговић: Значи прву прилику, кад он буде дошао. Или прву прилику, овај,  да одемо тамо. Али, ово је услов што сам ти рекао. Напиши саопштење, и да јавно објавиш да прелазиш код нас. Е сад ми само реци, кад ћемо то да реализујемо?
А: Ајде да видимо. Ја ти велим, морам се ја виђет  са Дамиром. Не могу ја то тако. Ја вјерујем теби, али ово су времена, видиш каква су. 
Гарговић: Нема шта.
А: Или да одемо до Подгорице до њега, или да он ако буде долазио до Берана да се ја видим са њим и да утаначимо то. 
Гарговић: Никакав проблем није. 
А: А за остало ћемо бити у контакту. Па ћемо се договорити. Разумијеш?
Гарговић: Јасно ми је. Нема шта. Ја сам мислио да пошто сам ти ја гарант, ја нисам у годинама кад би, ја ти ово не бих причао да немам повјерења у њега. Али није то важно, (неразумљиво) али ако је то (неразумљиво) он ће то да заврши. Само да се договоримо. Ништа, ја сам теби пренио, остаје да се договарамо како то да одрадимо. Или ћеш овако, па да одемо директно тамо са предсједником одбора да направимо то саопштење, потпишеш приступницу и да то буде саопштено, или да чекамо њега, па заједно са њим то да... Сам како ти одлучиш. Али је не бих улазио у причу, то да ти кажем, ову да немам 100 одсто гаранције.
А: Добро то.
Гарговић: Ја бих рекао, ти Дамире види ово завршавај.. Али ето, у сваком случају ништа, остајемо пријатељи. Али ја имам повјерења, он је мене поставио за директора ту. Ја му вјерујем. Овако ми је рекао, и ја немам ту шта. Ајде чујамо се. Ти ми саопшти како ћемо. 
А: Бићемо у контакту. Ајде поздрав.
Гарговић: Здраво.
Криминална држава Мила Ђукановића прешла је све границе, а најновији случај невероватне политичке дискриминације погледајте ОВДЕ.
Извор: vijesti.me/Ослобођење

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА