Најновије

ЗАРАТИЛИ ТУРСКА И СИРИЈА: Иранци отворили ватру на Турке у Идлибу! Турци узвратили балистичким ракетама! (ФОТО/МАПА)

Сиријска армија отворила је ватру на турске положаје у Ел Еису на југоистоку сиријске покрајине Идлиб, пренели су "опозициони" медији.

Турска - Сирија (Фото: public, Правда)

Турске снаге узвратиле су на артиљеријску ватру испаљиваљњем, како се наводи, осам ракета дугог домета из Турске на артиљериске позиције САА и њених савезника у околини града Хадера. Медији су пренели и ову фотографију за коју тврде  да су турске ракете које прелећу Идлиб:

Према извештајима локалних активиста, артиљеријски напад извеле су иранске снаге у Хадеру, јер Иранци нису постигли споразум са Турцима о успостављању контроних пунктова у Ел Еису, месту које се налази на линији продора сиријских снага према енклави Кефраја-Фуа.

Турци су пар сати пре инцидента објавили да су формирали четири контролна пункта за надгледање примирја у Зони деескалације Идлиб у месту Ел Еис на истоку Идлиба и да су пунктови формирани према споразуму постигнутом у Астани. Протурски медији објавили су овај снимак конвоја који је приспео данас: Како курдске жене уништавају турске тенкове, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Турци бежали пред Руским бомбама пар дана раније:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА