Најновије

НИЈЕ ОЧЕКИВАО? Хашим Тачи каже за извештај Европске комисије да је неправедан!

Премијер тзв. Косова Хашим Тачи незадовољан је Стратегијом о проширењу ЕУ земљама Западног Балкана јер се, како каже, Косово суочило са неправдом због тога што ЕУ нема јединствен став према косовској независности, али и да због тога Приштина неће пасти у очај.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи, који се налази у посети САД, на свом Фејсбук профилу је написао да из политичких разлога Стратегија "није показала изгледе за чланство свим земљама у региону".
Косово, према Тачијевим речима, заостаје.
"Страгија проширења ЕУ земљама Западног Балкана, коју је представила ЕК није успела да појасни чланство Косова, па се Косово суочило са неправдом. Ми ћемо урадити оно што ЕУ од нас тражи, унапредијемо свој положај", навео је Тачи.
Тачи сматра да је "неправедан приступ према Косову" поседица тог што пет држава чланица ЕУ није признало косовску независност, односно немогућност ЕУ да има јединствен став према Косову.
"Косово неће пасту у очај", навео је Тачи.
Немац Мартин Хајперц, који је боравио у мисији на Косову, открива како је Стивен Шук, заменик шефа Умника, омогућио да командант ОВК не буде осуђен у Хагу. Прочитајте ОВДЕ све о томе.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тачи: Косово није земља кризе и метака
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА