Најновије

ВУЛИН: Вучић не реагује на уцене и притиске - сачуваћемо КиМ! (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин сматра да је једна од највећих грешака наше дипломатије и наше власти уопште за време Бориса Тадића и Вука Јеремића увођење Еулекса и склањање Умника са Косова и Метохије.

Вулин (Фото: Медија центар Београд)

- То смо урадили ми, то нико није могао без нас. То је морало да се уради уз сагласност Србије и Србија је то из само њој тада познатих разлога и ових људи који су тада били власти учинила – рекао је Вулин гостујући у емисији Ново јутро на Телевизији Пинк.
- Не смемо дозволити никакво смањивање Умника, јер докле год је Умник на КиМ ма колико слабији него што је био пре доласка Еулекса Резолуција 12 44 још увек ефективно делује, а у тој резолуцији пише да је Косово простор под привременом управом УН. Дакле статус није решен и докле год је тако има наде и имамо за шта да се боримо. Ако бисмо ми урадили што су урадили Тадић и Јеремић и прихватили да УН сасвим склони са простора КиМ, никакве наде нема – истакао је Вулин.
Он је указао да је у том настојању, захваљујући политици Александра Вучића на седници Савета безбедности УН Србија имала подршку Кине, Русије и Казахстана јер имамо одличне односе са њима, сјајну политичку и привредну сарадњу. 
- То је политика српске столице, то је политика вођења рачуна о нашим интересима и као што видите даје резулатате - имамо пријатеље – подвукао је Вулин. 
Говорећи о правно обавезујућем споразуму којим ће бити регулисани односи Беогарда и Приштине, Вулин је рекао да ће притисака били и да Србија притиске разуме, али да их не прихвата. 
- Притиске разумемо и поштујемо земље које врше притиске, оне су моћне и јаке, али их не прихватамо. На челу Србије је Александар Вучић и он је јако лош саговорник када покушавате да га уцените или да му нешто наредите. Урадићемо оно што је у интересу Србије, оно што је ускладу са нашим Уставом и законом, да би сачували наше право на Косово и Метохију – нагласио је он.
Како је додао, све што радимо, не радимо ни због каквог европског пута и ни због какве ЕУ, већ зато што је то у интересу Срба који живе на КиМ и будућности нас и наше деце. 
- Што се ЕУ тиче, сјајно је што нам кажу шта желе. Врло често мењају и мишљења, па данас желе једно, сутра друго, ал ии тамо владају политичари који се бирају на неким изборима, па данас јесу, а сутра нису. И ЕУ постоје различите опције – које се против проширење, мислед а се оно треба наставити или под одређеним условима. Хвала на томе што нам је речено 2025. али ми политику водимо како мислимо да Србима одговара - додао је Вулин. Погледајте ОВДЕ како је изгледала Косовска битка. 
Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА