Најновије

Вучић би се и потурчио!

Политика нема никав однос са моралним принципима – још на почетку 16. вијека рече италијански филозоф Николо Макијевали.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Донко Ракочевић

Важило је то и за многе наше политичаре, понајвише за Вука Драшковића и Новака Килибарду, који су се зарад материјалних привилегија одрекли српства, иако су почетком 90-тих били његови највећи заговорници. И мислили смо да их, у том смислу, нико не може надмашити.

Међутим, засенио их је Александар Вучић, који је од борца за „Велику Србију“ постао заговорник смањивања територије Србије, настојећи да Србе убеди да се одрекну Косова и Метохије.

И не само Косова, него свега онога што чини српски идентитет, па чак и православне вере. Више пута је истакао да му је протестантски дух – најпријемчиви, те да му инспирација нису епископ Николај и други наши црквени оци, већ Мартин Лутер и Макс Вебер. „Србији је потребна протестанска етика и њемачки менталитет, а не Косовски мит и небеска Србија!“, написао је у ауторском тексту у Вечерњим Новостима.

Још док је био премијер, успоставио је блиску сарадњу са Тонијем Блером, једним од главних заговорника НАТО бомбардовања СРЈ. Блерови људи су ушли у Вучићев кабинет, као саветници за многе области.

Нема никакве сумње да ће Вучић покушати да Србију увуче и у НАТО, иако сада говори да је за војну неутралност. Уосталом, тешко да ће Европска унија примити Србију у своје окриље без прихватања њене безбедносне и спољне политике, а то је пријем у НАТО и окретање против Русије. А знамо да је Вучић као главни циљ поставио евро-интеграције.

Његова премијерка, Ана Брнабић, недавно је изјавила, за америчку агенцију „Блумберг“, да ће Србија морати да прихвати европску политику према Русији, па и санкције, „јер грађани Србије су се опредијелили за Европску унију“.

Некоме то данас можда изгледа као немогуће – да Србија уђе у војну алијансу која ју је колико јуче скоро сравнила са земљом. Али, разувјериће их можда јучерашња Вучићева изјава о онима који су нас држали у ропству пет векова, чинећи најстрашније зулуме – од масовног силовања жена до спаљивања моштију Светог Саве:

„Турци су нам браћа исто колико и Руси, ако то некоме није јасно у 21. веку, има озбиљан проблем“, рекао је Вучић јуче за телевизију Пинк, пре сусрета са Ердоганом.

Да ли је Вучић јуче у Истанбулу бацио поглед на Свету Софију, највећу и најзначајнију православну богомољу на свету, коју су Турци претворили у џамију, а ни Ердогану не пада на памет да макне минарете.

Његош би рекао. „Каква браћа, ако Бога знате, када јавно на крст часни пљују… На трон сједиш неправо узети, поносиш се скриптом крвавијем; хулиш Бога са светог олтара, мунар дуби на крст раздробљени!“

А Макијавели: „Нема ствари коју владар није спреман да учини због очувања власти!“

А ја кажем: Вучић би се и потурчио!

Сваки напад на Косово је напад на НАТО, поручује Србији и Русији командант КФОР-а, више о томе ОВДЕ.

Извор: Седмица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дочек Вучићу у Турској

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА