Најновије

КИМ ЏОНГ УН: Важно подстаћи климу помирења и дијалога

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да је важно подстаћи "топлу климу помирења и дијалога", пренели су севернокорејски медији.

Ким Џонг ун (Фото: Синхуа)

Ким Џонг Ун је то рекао након разговора са високом делегацијом која се у недељу вратила из тродневне посете Јужној Кореји, где је присуствовала отварању Зимских олимпијских игара, преноси Ројтерс.
Истовремено, лидер Северне Кореје је изразио задовољство поводом те посете и истакао да су напори Јужне Кореје да се њиховој посети да приоритет били "веома импресивни".
"Веома је важно да се наставе добри резултати даљим оживљавањем климе помирења и дијалога, коју је створила снажна жеља и заједничка воља Северне и Јужне Кореје", рекао је Ким делегацији, преноси Јонхап.
У међувремену, Северна Кореја затражила је од генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереса да организује међународни форум правних експерата, како би се разјасниле све јаче санкције Савета безбедности УН према тој земљи, за које кажу да угрожавају "право на постојање" њихових грађана.
У саопштењу севернокорејске мисије при УН наводи се да појачане санкције, подстакнуте САД и њиховим присталицама, стварају блокаду, нарушавају сувереност земље и крше међународно право, преноси АП.
Севернокорејска мисија је оптужила СБ УН да се понаша нецивилизовано тиме што друштво Северне Кореје жели да врати у историју и тиме што народу Северне Кореје крши право на живот и развој.
Северна Кореја је од секретаријата УН тражила организовање правног форума пре годину дана, међутим, захтев им је одбијен.
Послали на руске војне базе у Сирији 13 камиказа дронова, а како су Руси то решили погледајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Северна Кореја одржала војну параду уочи олимпијске церемоније
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА