Најновије

ХРВАТИ: Eво шта све може моћно Вучићево возило којим је дошао у Загреб!

Хрватски "Јутарњи лист" данас је у тексту "Моћно возило које је свима упадало у очи" детаљно описао лимузину у којој се током посете по Загребу возио председник Србије Александар Вучић.

Ауди А 8 (Фото: Јутјуб)

"Стотку достиже за 6,5 секунди, 425 КС, а кошта више од милион куна (око 134.000 евра)", пише "Јутарњи лист". Вучић се возио у свом председничком возилу, пише лист и описује да је у колони од петнаестак црних лимузина и џипова, снимљених на Авенији Хрватске братске заједнице, у "очи упао" Ауди А8 Л београдских ознака.
Реч је о блиндираној верзији лимузине немачког произвођаца с нивоом балистичке заштите 9, чија је каросерија направљена од материјала уобичајених у производњи војних возила и отпорна је на пушчане метке, навео је "Јутарњи лист".
Лист примећује да су, за разлику од посета других државника, јуче на целој траси били припадници "темељне и интервентне полиције са свом заштитном опремом - кацигама, штитовима", а руту је надлетао МУП-ов Eurocopter па је био забрањен приступ демонстрантима на Трг св. Марка.

Процена ризика

Зона хотела "Westin", где је одсео Вучић, пише "Јутарњи", још од недеље је била под посебним осигурањем, а на крову су били специјалци снајперисти.
- И ми смо користили своје С-1 возило кад се ишло у Београд, а само у изузетним случајевима користило се возило домаћина. И никад око тога није било проблема, јер напросто то може бити и захтев штићене особе, али је уједно и део противприслушних мера - Боно Марјановић, стручњак за сигурност.
Једноставно, додаје, систем сигурности функционира и све палете мера и њихово спровођење су у складу са односима две државе и процени сигурносних ризика.
Коришћено је тзв. трасно осигурање уз затварање промета, протовексплозијске мере, стерилне зоне, како би се избегла било каква ризична ситуација.
- Јер кад би се било шта догодило штићеној особи, била би то и сена на међународни углед Хрватске. С друге стране, допуштањем протеста показало се да је то део демократије. Но, забрана приступа Марковом тргу сасвим је разумљива јер се не може допустити било какво угрожавање сигурности штићене особе - истиче Марјановић.

Провера гостију

Провера гостију који одседају у хотелу и размена информација обавештајних служби само су део припрема сваке државничке посете. Будући да је Вучића возио његов службени возач, правило је да уз њега буде и водитељ осигурања из МУП-а за случај било какве непредвиђене ситуације.
Прочитајте ОВДЕ шта је Владимир Путин поручио Вучићу поводом Дана државности?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте ову моћну машину.

Бонус видео

Погледајте унутрашњост...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА