Најновије

ТИЛЕРСОН ПОКАЗУЈЕ МИШИЋЕ: Држимо 30% Сирије и највећи део њене нафте! САД одлучује о будућности Сирије!

Сједињеним Државама не недостаје подршка у Сирији, рекао је државни секретар САД Рекс Тилерсон на маргинама ирачке донаторске конференције у Квајту.

Рекс Тилерсон (Фото: Синхуа, Правда)

Тилерсон је нагласио да Вашингтон има контролу над вликим делом сиријских нафтних поља, као и земље уопште, што му омогућава да врши свој утицај на ситуацију. - Сједињене Државе и коалиционе снаге које раде са нама на поражавању Исламске државе, Имају контролу над 30% сиријске територије и контролу над великим делом популације и контролу над великим бројем сиријских нафтних поља. Овакве опаске да САД немају на шта да се ослоне и не могу да одиграју своју улогу (у Сирији), су једноставно лажне, рекао је отворено испровоцирани Тилерсон.
Он је додао и да су САД врло активне у тзв. "Женевском формату", и то у погледу напора усмерених ка уједињавању "оружане опозиције" и њиховом усмеравању према "крајњем циљу", али и са Русијом која, како каже, има највећи утицај на "Асадов режим" и може да га приволи да се придруже преговарачком столу у Женеви.
- Вашингтон, такође, сарађује и са великом групом партнера који виде ствари на исти начин као и ми, у смислу уједињене Сирије, демократске Сирије, са сиријским народом који одлучује о својој будућности кроз нови устав и изборе. Имамо велику подршку за наш приступ у тражењу будућности за Сирију, рекао је Рекс Тилерсон. Интересантно је да се његова изјава појављује баш у време када сукоб проамеричких снага са снагама лојалним властима у Дамаску на обалама реке Еуфрат постаје све извеснији. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Си-ен-ен видео мучки напад на сиријске и руске снаге у Деир Ез Зору:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА