Најновије

ВУЧИЋЕВ АУДИ ДОНАЦИЈА ШЕИКА: Погледајте да ли је скупоцени поклон уручен по Закону? (ФОТО)

Одлука обезбеђења председника Србије Александра Вучића да се у Загребу вози својим председничким "аудијем А8Л“ изазвала је велику пажњу тамошњих медија.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како Блиц сазнаје, “моћно возило”, како су га назвали, лична је донација шеика Мухамеда бин Заједа Србији. Потврду те информације, Српски телеграф је добио на Андрићевом венцу, а како је речено, „ауди А8Л“ је у Београд стигао пре неколико месеци директно са једног сајма аутомобила.
Шеик Мухамед бин Зајед је и 2013. године донирао три блиндирана „мерцедеса ГЛ500“ Министарству одбране у време када је Александар Вучић био на челу тог ресора. Аутомобили су дати на располагање државним органима и коришћени су за превоз страних делегација које бораве у Србији. Како су медији већ писали, један „мерцедес“ дат је на коришћење тадашњем председнику Србије Томиславу Николићу. Поменуто возило радник овлашћеног сервиса слупао је током пробне вожње тако што се буквално закуцао у аутобус.
Међутим на друштвеној мрежи Фејсбук, неки од утицајних блогера су објавили и принтскриновану страну Закона о донацијама и хуманитарној помоћи из 2001. који очигледно још увек није измењен, ал верујемо да ће бити и да ће се и овај "кикс" вредан пола милиона евра, бити оправдан, баш као и многи други пре тога.

Хрвати фасцинирани

- Реч је о блиндираној верзији лимузине немачког произвођача с нивоом балистичке заштите девет, чија је каросерија направљена од материјала уобичајених за војна возила, отпорна је на пушчане метке, снаге је 425 КС, и стотку достиже за 6,5 секунди, а нето цена јој је око милион куна (135.000 евра) - написао је новинар портала Jutarnji.hr
У тексту стоји да је Вучићево обезбеђење “поставило захтев пред хрватске колеге да се наш председник вози својим возилом и да је том захтеву удовољено”.
Ипак, није неуобичајено да државници приликом међународних посета користе сопствена возила.
- Обезбеђење одлучује о свим сегментима безбедности, па и о возилу којим ће се званичници превозити. Ту нема ништа необично. Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић користила је свој председнички аутомобил када је боравила у Београду, бившег америчког потпредседника Џозефа Бајдена такође су у Београду возили његовим аутомобилом... То се често ради - наводи извор из безбедносних структура.
Прочитајте ОВДЕ шта све може "моћно Вучићево возило" и како изгледа.
Извор: Блиц/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Је ли Вучић успео да посвађа хрватску председницу и бранитеље, питају се хрватски медији.   
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА