Најновије

САТИРАЊЕ ТЕРОРИСТА НА ГРАНИЦИ СА ИЗРАЕЛОМ: Положаји ИД у пламену, Израелци немоћно гледају преко границе (ВИДЕО/МАПА)

Артиљерија је уништила 68 положаја Исламске државе, скровишта и магацина оружја, на Синајском полуострву. Још 150 положаја откриле су и уништиле јединице египатске армије, саооштио је портпарол војске пуковник Тамар Рифаи.

Синај у пламену (Фото: Southfront.org)

О антитерористичким операцијама на Синају, уз границу са Израелом, египатске снаге убиле су тројицу теорриста ИД и 229 осумњичених ухапсили. Уништено је и 10 возила и 22 мотоцикла која је користила Исламска држава. Током операција египарска авијација надлетала је Синајско полустрво и границу ка Израелу како би пратила кретање терориста. 

Сивом бојом је обележена теритроија на којој оперишу терористи ИД (Фото: Liveumap.com) У акцији је уништено 28 експлозивних направа које су требале да буду коришћене у нападима у Египту. Терористи Исламске државе нису пружили готово никакав отпор нити покушали контранапад од 9. фебруара када је започела антитерористичка операција. Главно упориште Исламске државе налази се уз границу са Израелом. Египат је више пута оптуживао израел да поможа терористе ИД, а ИД редовно врши нападе на цивиле и војску у овом делу Египта. Као и у случају Сирије, погранична зона са Израелом је упориште за тероризам. Друга слаба тачка у Еигипту је граница са Либијом одакле много терористи стижу у Египат. О напредовању ИД код Дамаска сазнајте ОВДЕ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА