Најновије

СНП: Едија Раму прогласити за непожељног у Србији!

Изјава премијера Албаније да ће Албанија и Косово имати заједничког председника представља непријатељски чин према Србије, каже лидер СНП Ненад Поповић.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Председник Српске народне партије је у изјави за медије оценио да би због непријатељског чина према Србији, због подршке разбијању Србије и подстицању стварања "велике Албаније" на нашем тлу, Едија Раму требало прогласити "персоном нон грата" у Србији, а амбасадору Албаније у Београду уручити оштар демарш.
"Ова изјава, која је изречена у Приштини, на српском Косову, поводом обележавања десетогодишњице од противуставне одлуке шиптарских сепаратиста о отцепљењу, указује на јасан и недвосмислен план да се на Балкану и на српском тлу ствара такозвана Велика Албанија", навео је Поповић у изјави за јавност. 
Он оцењује да се у овој изјави показује прави циљ отцепљења Косова и свих оних који су тај срамни чин подржавали - "да се границе у региону прекроје у корист Албанаца и изазову нове тензије и сукоби на Балкану". 
"Србија је отворена за дијалог са Албанцима ради проналажења одрживог решења за статус јужне српске покрајине које ће бити у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН", навео је Поповић. 
Према његовим речима, Београд је спреман на уступке и компромисе, али никако није спреман на то да се цепа српска територија, нити да такве сепаратистичке творевине као што је лажна држава Косово улазе у међународне организације, а посебно у Уједињене нације. 
"Увек смо били добри домаћини, али захтевамо поштовање нашег националног достојанства, нашег Устава и међународног права", указује Поповић. 
Он је позвао и представнике међународне заједнице, посебно оне који су здушно подржавали такозвану косовску независност, да осуде изјаву Едија Раме и јасно саопште да су опасне идеје које је изнео албански премијер неприхватљиве и недопустиве. 
Рама је у недељу изнео идеју о заједничкој спољној и безбедносној политици Албаније и Косова, као и о избору једног председника. 
"Албанија и Косово ће имати заједничку спољну политику, а не само заједничке амбасаде и дипломатске мисије. Зашто да нема чак и једног председника као симбола националног јединства и заједничке националне безбедносне политике", рекао је Рама у недељу на свечаној седници косовске скупштине поводом десете годишњице од једностраног проглашења независности.
Прочитајте ОВДЕ какву је то идеју о заједничкој спољној и безбедносној политици Албаније и Косова, као и о избору једног председника изнео Еди Рама?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић у парламенту Крима: Грађани су Крим вратили Русији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА