Најновије

Семинар Таи Чи Чуана и Ћи Гонга одржава се 10. и 11. марта на Авали

Лековити звучни таласи и Ћи Гонг вокалне енергетске технике за покретање виталне енергије су ретко подучаване технике познате далеко источним културама вековима као метод за постизање енергетске регенерације и психофизичке уравнотежености.

Taи Чи (Фото: qigong.rs)

Оне су један од најефикаснијих начина покретање енергије у телу, имају снажан утицај на здравље, унутарашњу равнотежу и ниво перцепције и свести. Ове технике се могу користити као превенција у испољавању здравствених проблема и као метод за покретање ревитализације организма.
Технике производње звука који преноси Чи обухватају целовиту праксу учења техника освешћивања Тан Тиена (енергетског центра испод пупка), рада са енергетским центрима (чакре), дисања, циркулацију енергије (мала и велика енергетска орбита) и учење и практиковање Таи Чи Чуана и Ћи Гонга који су добра припрема за емитовање звукова који преносе Чи.

Таи Чи Чуан је стара кинеска енергетска вештина коју карактеришу стилизовани борбени покрети. Покрети се изводе у ритму дисања и свесним вођењем енергије у телу. Овим вежбањем разгибавамо зглобове, развијамо дубоко дисање, опуштамо мишиће и нервни систем, и подстицемо рад свих виталних функција. Развија се снага и гипкост, концентрација и унутрашњи мир.
На Авали ће 10. и 11. марта бити организован Семинар Таи Чи Чуана и Ћи Гонга. Семинар је отворен за почетнике и напредније вежбаче.

Јан Мичел је инструктор Таи Чи Чуана у школи унутрашњег пута "Арт ду Чи", Умеће Чија у Швајцарској , интензивно се бави подучавањем Таи Чи Чуана, Ћи Гонга и енергетских вокалних техника специфичних за метод Стевановић у школи Таи Чи Чуана "Умеће Чија. Јан Мичел подучава Ћи Гонг, Таи Чи Чуан и емитовање звукова који носе Чи, користећи педагогију и средства која је развио Влада Стевановић, оснивач школе Умеће Чија. 

Подучава у Швајцарској у жељи да пренесе знања која је примио од својих учитеља.
Пасионирани је вежбач енергетских техника већ дуже од 35 година, Јан Мичел је инструктор у школи Умеће Чија од 1998. године. Поред Таи Чи Чуана и Ћи Гонга Јан Мичеле подучава и Зен медитације.
Школа “Умећа чија” је интернационална школа, основана 1988. године у Белгији, данас постоји у двадесетак земаља света. Огранак школе у Београду је отворен 2014. године, редовне часове и семинаре води Ивана Граховац, лиценцирана интрукторка школе Умеће Чија. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА