Најновије

ВУЧИЋ О КОСОВУ: Рекао сам Меркеловој - спремни смо на...

"Србија је посвећена миру и стабилности на Западном Балкану и рачуна на даљу подршку Немачке и канцеларке Ангеле Меркел, какву је и до сада имала", рекао је председник Србије Александар Вучић на заједничкој прес конференцији у Берлину с Меркеловом.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Немачка је не само економски, већ и политички једна од најзначајнијих земаља за Србију, истакао је Вучић и захвалио канцеларки на њеном ангажовању на Западном Балкану. 
- Ми знамо да је пред нама тежак пут решавања поглавља 23 и 24 и тешка препрека - решавање питања Косова - рекао је српски председник. 
Он је пренео новинарима да је канцеларки рекао да не верује у једноствана решења, већ у компромис.
- Рекао сам јој је да је важније љубити земљу своје деце, него земљу својих предака, важна нам је будућност. Спремни смо на компромис. Да обе стране нешто изгубе, па макар и да не буду задовољне. За народ не би било прихватљиво да Србија буде једини губитник - истакао је Вучић. 

Подршка Србији

"Немачка подржава пут Србије", рекла је данас немачка канцеларка Ангела Меркел после разговора с председником Александром Вучићем и истакла да преговори о прикључењу могу бити успешни уз даље реформе у домену правне државе и у светлу питања односа са Косовом.
- Импресионирани смо на који начин Србија наставља путем напретка у борби против корупције и охрабрујемо Србију да настави тим путем - рекла је канцеларка на заједничкој прес конференцији с Вучићем.
Она је поновила да њена земља пружа подршку Србији и додала:
- Преговори о прикључењу могу да буду успешни ако се реформе даље развијају у домену правне државе и у светлу питања односа са Косовом. Зато смо се делимично осврнули на питање како можемо да дођемо до правног оквира, уговорног решења за Косово - рекла је Меркел.
Додала је да треба решити и низ питања у региону и истакла да званични Берлин "цени учешће председника Вучића у погледу сарадње земаља Западног Балкана".
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је синоћ да је спреман да повуче свој потпис са Бриселског споразума уколико не буде формирана Заједница српских општина на Косову. Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ - Вучић је лош, али су досманлије и остали још гори од њега.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА