Најновије

САА ОСЛОБОДИЛА ВАЖНУ РАСКРСНИЦУ: Креће напад на главну тврђаву Ал Каиде код Дамаска (ВИДЕО)

Сиријска регуларна армија и добровољачки одреди који ратују на њеној страни избацили у Ал Каиду (Џабат ан-Нусра) насеља код Дамаска Хавш-Давахира.

Сиријска војска (Фото: РИА)

Како преноси добро обавештени телеканал Al Mayadeen, владине снаге су избиле на важну раскрсницу која само четири километра од града Дума који је „сателит“ главног града Сирије.
Ово је много важније него што може учинити. Јер, Дума је главно упориште терористичких формација у Источној Гути.
Сиријска авијација тукла је и утврђене линије терориста испред Харасте, друге њихове `тврђаве` која удаљена осам километара од Дамаска.
Жестоке борбе се воде и за оближње стратешки важне висове Тел-Фирзат, са којих су терористи током целог рата ракетирали и гранатирали Дамаск.
Сиријска армија је прешла у напад након што су терористи – прекршивши тек потписано  примирје – минобацачима тукли стари део Дамаска (један погинули и пет рањених).
Пресудни моменат  је био када је елитна владина јединица Tiger Force преузела контролу над неколико тунела и траншеја које су користили нусровци и њихов савезник „Армија Ислама“.
Тада је настала паника и бежанија из Хавш-Давахире.
Ово је помогло јединици из састава Четврте дивизије сиријске армије да пробије одбрану џихадиста код Харасте. Хаџат Тахрир ал Шам у потпуности протеран из Алепа!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске специјалне снаге у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА