Најновије

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА НА ОПАСНОСТ: Шиптари поново ударају на север Косова, чекају знак Вашингтона

Албанци се поново спремају за напад на север Косова, а само је питање времена када ће добити зелено светло Вашингтона за офанзиву на четири српске општине! Ово алармантно упозорење изнео је јуче војнополитички коментатор "Политике" Мирослав Лазански.

Лазански (Фото: Медија центар Београд)

Лазански каже да специјалне снаге лажне државе Косово имају детаљно разрађен план за нови упад на српске територије и да власт у Београд у наредном периоду мора бити јако опрезна.
Шиптарима је, подсећа саговорник, пропало неколико покушаја освајања севера Косова, а последњи пут су то планирали у јануару ове године, после убиства Оливера Ивановића.
- Тада је председник Вучић својим одласком у покрајину спречио опасан шиптарски план. Међутим. Неће се Албанци смирити, пробаће они поново да пребаце своје специјалне снаге на север. Људи, не заваравајмо се! Они само чекају погодан тренутак и питање је како ћемо то у будућности спречити. Приштина слуша само једног газду, а то је Вашингтон. Ни Брисел ни Берлин ту немају превише утицаја. Питање је да ли њихове газде у Вашингтону имају времена да надгледају све њихове потезе или верују да је целокупан посао око Косова завршен и сада пуштају Албанце да раде шта хоће – истиче Лазански.
Морамо, додаје Лазански, бити посебно опрезни уколико тзв. косовски парламент мимо свих прописа формира војску лажне државе.
- Те оружане снаге, да се ми не лажемо, већ постоје, само под другим именом. Обучава их и најсавременијом опремом снабдева дитектно НАТО пакт... Америка ових дана директно баца рукавицу и лице Београду. Прво, скинули су са потернице Интерпола десетине разних злочинаца из ОВК. Друго, присилили су специјалног тужиоца за злочине ОВК Дејвида Швендимена да оде с позиције. То се није могло десити без директне подршке Америке и Вашингтона – наводи саговорник.
Мирослав Лазански упозорава и да ће се наша земља наћи пред озбиљним стратешким изазовом уколико се Приштина и Тирана договоре о једној великој, јединственој држави, тзв. великој Албанији. Због тога је, каже Лазански, веома важно да Србије ојачава своје војне капацитете:
- Треба што пре да комплетирамо нашу ескадрилу и из Белорусије да набавимо још четири авиона "миг 29", као и ракетни систем БУК и систем "панцир". Ми смо окружени проблемима, немамо дефинисану границу с Хрватском, проблеми у БиХ кључају, а не знамо шта ће све тек да буде са Косовом. Зато нам треба јака војска, јер само ако будемо војно моћни, моћи ћемо да имамо добру дипломатију. Без јаке војске смо немоћни – закључује Лазански.
Лазански каже да Путин има оружје какво нико нема! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански о убиству Оливера Ивановића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА