Најновије

НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Руски експерти упозорили Србе о мрежном рату који Америка води против нас (ВИДЕО)

Руски геополитичари Александар Дугин и Леонид Савин одржали су промоцију српског издања своје књиге "Мрежни ратови". У препуној сали Правног и пословног факултета они су говорили о најновијим методама ратовања који не подразумевају нужно и оружани сукоб.

Леонид Савин и Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Савин и Дугин су објаснили на који начин САД покушавају методама мрежног ратовања да мењају реалност у другим земљама, утичу на измену система вредност, изазивају кризе и промене система, често без испаљеног метка. Професор Дугин је посебно објаснио улогу медија и друштвених мрежа попут Фејсбука, Твитера и Инстаграма које могу да се користе како би се изменила реалност једног друштва и државе. Он је навео примере где је манипулацијом измишљена вест постајала реалност. Дугин је говорио о почетку сукоба у Сирији када је телевизија Ал Џазира пустила лажни пренос наводног протеста на тргу у Алепу користећи старе снимке са протеста у Египту. Ускоро су становници Алепа само дошли на трг да би видели шта се дешава, па се трг у том граду напунио људима. Када се скупило довољно људи, Ал Џазира је променила пренос и почела да преноси права дешавања из Алепа. На овај начин виртуелна реалност је постала стварна. 

Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by Дневне Новине Правда on петак 2. март 2018.

Они су упозорили да процеси на којима раде САД воде ка дехуманизацији, креирању нове реалности која више одговара САД и либералним снагама и слабљењу друштва и држава. Иако су они први аутори који су у Русији почели да говоре на тему мрежних ратова, данас при руској војсци постоји читав сектор који се бави том тематиком. Они су изразили наду да ће и Војска Србије основати такав сектор у својим редовима како би могла да се одупре мрежним нападима којима је изложена и Србија. Књига обилује примерима из Украјине и Сирије, али и Србије и земаља Латинске  Америке, где су методама мрежног рата изазвали сукоб, промену власти, променили систем вредности или дестабилизовали државу.

Након слушања овог предавања и читања књиге на потпуно други начин ћете гледати на друштвене мреже, тумачити поједине догађаје  које су се десиле у Србији, али и другим земљама, моћи ћете да препознате мрежне нападе који се воде против наше земље. Књига посебно истиче и учешће невладиног сектора у мрежном ратовању. Издавачи књиге су "Авала пресс" и портал Правда, књигу можете наручити на телефон 063 102 28 55. Цена књиге је 500 + птт трошкови. Извор: HelmCast/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА